понеділок, 26 грудня 2016 р.

Цікаві факти про книги та письменників



Найближчим часом у парках Лондона з'являться 50 незвичайних лавок, що мають форму розкритої книги з кольоровими зображеннями, сюжети яких запозичені з класичної літератури. Серед персонажів - Пітер Пен, Мауглі, Шерлок Холмс, Джеймс Бонд та ін. Відпочити на цих яскравих лавочках будуть раді не тільки діти, а й дорослі.
 
Ідея цього вуличного арт-проекту народилася у представників Національного фонду грамотності Великобританії з метою залучення уваги до читання. Учасники покладають велику надію на результати даного проекту і сподіваються, що незвичайні лавки-книги з яскравими  ілюстраціями зможуть привернути увагу мешканців та гостей міста та пробудити в них любов до літератури.

 

пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

Святковий настрій в дитячій бібліотеці



З нетерпінням, надіями та сподіваннями чекають на новорічно-різдвяні свята і малі, і дорослі. Адже це, мабуть, найчарівніший час року, коли люди поринають в атмосферу дива і дарують собі та своїм близьким незабутню казку.

 Ось і наші читайлики створювали справжню новорічну казку в книгозбірні.  Невтомні руки маленьких майстрів зробили безліч зимових сувенірів, новорічних іграшок, різдвяних прикрас, малюнків та вітальних листівок, які прикрашають вітрини, вікна, хол,читальні зали та абонементи ЦДБ.


 Запрошуємо мешканців і гостей міста до центральної бібліотеки  для дітей на перегляд виставок дитячих творчих робіт 
«Зимовий вернісаж» та "Святковий настрій".




Тут ви зможете поринути у справжню зимову круговерть, а дитячі малюнки та поробки  подарують вам багато приємних вражень.



 Це краще побачити, ніж почути. 
Приходьте, дивіться, милуйтеся. 
Святковий настрій гарантовано!

четвер, 22 грудня 2016 р.


                                          Любі діти!

Незабаром зимові канікули. Бажаємо провести їх весело та корисно, тому пропонуємо вашій увазі книги, в яких описано чудову та красиву пору року - Зиму.

 Запрошуємо вас до бібліотеки на перегляд  нових книжкових виставок:
 
 «Півник в гості завітав, Новий рік подарував!»,


«Ой зима, зима, зима! Веселіш пори нема!»,


«Час зимового читання»,

    «Зимова феєрія» 
                                                           
                   
На вас чекають чарівні "снігові казки", в яких події відбуваються саме взимку.


Бажаємо вам незабутніх зустрічей з новими та цікавими книгами та журналами!


Ми раді вас бачити в нашій бібліотеці!


вівторок, 20 грудня 2016 р.

Миколай, Миколай Україну привітай!

День Святого Миколая – одне з найцікавіших свят народного і церковного календаря, а також найулюбленіше свято українських дітей. 

19 грудня до дітей України має завітати Святий Миколай і покласти під подушки або в чобітки миколайчики – приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року.
 Цього дня у центральній бібліотеці для дітей відбулося свято Миколая. Учасниками театралізованого дійства стали працівники бібліотеки Людмила Романович, Лариса Олійник,  учні 3-В класу БЗШ №11 (класовод В.В.Ярич) та учні музичної школи №3 ( викладач вокалу Н. В. Пренделас, концертмейстер Л.І.Смаглій).


 У виконанні ансамблю «Дзвіночок» та тріо «Індіго» прозвучали пісні «Ой хто, хто Миколая любить», «Святий Миколай», «Їде, їде Бог на санях»…  

Ведуча – завідувачка відділом обслуговування Інна Кабула привітала всіх присутніх зі святом.
 На зустріч до дітвори завітав настоятель церкви Покрова Божої Матері Київського патріархату отець Миколай. Він привітав усіх зі святом Миколая, розповів про історію свята та життєвий шлях святого.
  
  В подарунок від отця Миколая кожна дитина отримала маленьку іконку Святого Миколая з побажанням миру, злагоди та добра.
 Малюки підготували на свято віршики, які розповідали по-дитячому щиро та порадували гостей ляльковою виставою «Світ казки». Дітлахам сподобалися ігри, конкурси, загадки. 
 На завершення свята учасники отримали солодкі дарунки від керівника молодіжно-громадської організації «Дієва молодь» Сергія Істоміна, які вручила його помічниця Юлія Таран, з побажаннями наслідувати добрі вчинки Миколая та щоб це свято стало для всіх святом Добра, Милосердя, Прощення, Любові до ближніх.

пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

«Літературний фонтан» мандрує Білою Церквою




Коли на дворі холодний зимовий день, а бібліотечна читальна зала повна маленьких читачів, і не тільки – це вірна ознака того, що в книгозбірню завітали відомі та улюблені письменники.
15 грудня юні читайлики центральної бібліотеки для дітей отримали чудову нагоду особисто познайомитися та поспілкуватися з Іваном Андрусяком, Сашком Дерманським, Сергієм Пантюком, Олегом Чаклуном та Мією Марченко. Зустріч відбулася у рамках проекту «Літературний фонтан».
 Розпочав захід головний редактор видавництва, автор багатьох цікавих повістей, казок, абеток, п’єс і поетичних збірок для дітей Іван Андрусяк. Своїм виступом він порадував присутніх у залі читайликів, майстерно й артистично прочитавши дитячі поезії «Умів читати носоріг», «Чупакабра», «Абрикоси» та кілька уривків із новісінької повісті – «Чакалка і Чупакабра», продовження популярного твору «Стефа і її Чакалка».
 Спілкування з Сашком Дерманським, автором чудових чарівних казок, філологом за освітою – казкарем за покликанням, надовго запам’ятається учасникам заходу. Діти зарядилися позитивом від його поезій «Собака Барабака», «Чому крокодили зелені?», «Мамина робота» із збірки «Бигимоти не медмеді» та презентації його книжки «Стонадцять халеп Остапа Квіточки».
Не розчарував уважних слухачів і третій гість із Києва – усміхнено-серйозний «динозавр» української літератури Сергій Пантюк. Він подарував дітлахам веселощі, читаючи разом з ними скоромовки та поетичні рядки «Про пана Перевертаса». Затамувавши подих, діти слухали уривки з казкових повістей «Вінчі й Едісон» та «Тимко і ґелґотунчик Шкода» в авторському виконанні.
 Найтаємніший письменник Олег Чаклун знову порадував читачів «Справжнім дивом» – збіркою теплих, таких знайомих і буденних історій, які водночас є дивовижними та казковими,фантастично-мультиковою новинкою – «Мікробот» про українського супергероя із серії «Добра фантастика» для активних, веселих і креативних дітей молодшого шкільного віку.


Естафету перейняла Мія Марченко. Вона презентувала різдвяну фантастично-містичну казкову повість «Місто Тіней» із популярної серії для дітей «Книжка про мене». Дебютна повість письменниці – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!» відзначена премією імені П.Корнійчука та здобула перемогу в конкурсі «Коронація слова» в номінації «Найкращий прозовий твір для дітей середнього шкільного віку».

Діти, як завжди, із захопленням слухали цікаві розповіді авторів. Виступ кожного письменника неодноразово переривався оплесками в знак того, що поезії та прозові твори схвилювали любителів читання.

У заключному слові завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко побажала гостям творчого успіху й натхнення, та багато-багато нових книжок і читачів.
Наприкінці зустрічі відбулися автограф і фото сесії з представниками «Літературного фонтану».

Отже, можна констатувати, що літературний десант із Києва щасливо «приземлився» на білоцерківських теренах і вагомо заявив про себе.