пʼятницю, 4 квітня 2014 р.

Зустріч на перерві


Книга – це віконце,
через яке діти бачать
і пізнають світ і самих себе.
                      В.О.Сухомлинський.

      У Міжнародний день дитячої книги центральна бібліотека для дітей  завітала до своїх читачів у БЗШ № 4.
       Свято дитячої книги, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги, відзначається 2 квітня, починаючи з 1967 року – в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Метою Міжнародного дня дитячої книги є підкреслення важливої ролі дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
       У зустрічі з книгою взяли участь багато її шанувальників. Діти із задоволенням роздивлялися нові  яскраві видання, представлені на книжковій виставці.
     Бібліотекарі звернули увагу школярів на книги видатного датського письменника Г.-К.Андерсена та зазначили, що чарівному казкарю належать романи, п’єси, вірші, проте в літературі він залишився, перш за все, як автор казок та історій, що склали 24 збірки. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира.
      Діти висловили свої думки про значення книги і бібліотеки у  їхньому житті, поділилися враженнями про свої перші прочитані книги та улюблених літературних героїв.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар