середу, 13 травня 2015 р.

Юридичний компас «Для вас, абітурієнти!»

Вибір професії. Яким величезним змістом наповнено, здавалося б, звичне словосполучення, скільки у ньому сховано емоцій, тривог, чекань! Адже це не просто вдало чи невдало прийняте у юності рішення, а активне, творче, радісне чи пасивне життя, байдуже існування, нарешті, це один з найважливіших доданків і умов людського щастя, свідомість своєї необхідності людям. Ким стати? Це питання задавала, задає і буде задавати кожна молода людина без винятку.
Вірний вибір професійного майбутнього для підростаючого покоління є основою її становлення у суспільстві, одним із головних рішень у житті. Як же не розгубитися, вибираючи свою стежку? Цій проблемі був присвячений юридичний компас “Для вас, абітурієнти!”, який відбувся у центральній бібліотеці для дітей 13 травня для дев`ятикласників БЗШ №4 у рамках роботи юридичного лекторію “Підліток і закон”. 



  
 Методист ЦДБ Тамара Шпак ознайомила підлітків із системою навчання професійних ліцеїв, ВНЗ І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації, рейтингом найбільш престижних професій, надала інформацію про вищі навчальні заклади України, які увійшли в двадцятку найкращих. Її розповідь доповнив відеоролик “Світ професій – мій вибір, мій успіх”. Інформацію про навчання у Білоцерківському Національному аграрному університеті читачі отримали від фахівця учбового закладу, викладача факультету права і лінгвістики Інни Малишко. Студенти 3-го курсу цього факультету Тетяна Коломієць та Іван Пастушенко розповіли присутнім про кримінальну відповідальність неповнолітніх. 


 Увазі користувачів була запропонована презентація “Правила на кожен день”, інтернет-мандрівка “Пошук свого місця у житті”, книжкова виставка “Юридичний компас абітурієнтам”. Сподіваємося, що наші заходи допоможуть майбутнім випускникам у свідомому виборі професії.



Немає коментарів:

Дописати коментар