середу, 16 грудня 2015 р.

«Святий вечір за вікном, вся родина за столом»



Як святкують Різдво у Польщі? Що ж, власне, відбувається у Польщі у Святвечір? Які традиції залишилися незмінними протягом багатьох століть? про це користувачі ЦДБ дізналися на цікавій зустрічі з представниками громадської організації "Центр польської освіти та культурим. Біла Церква, яка відбулася в нашій бібліотеці напередодні католицького Різдва. Велика польська родина нас просто здивувала своєю святковою гостинністю.

 
Увазі користувачів було представлено сімейне, камерне свято з його  традиціями, багатою історією, яскравим колоритом та надзвичайно смачною кухнею. Дванадцять представників родини чотирьох поколінь зібралися в читальній залі ЦДБ за столом, щедро заставленим традиційними стравами польської кухні.

  А юні читачі не тільки дізнались багато цікавого про обряди та народні традиції поляків, а й самі стали їх учасниками.


Голосне читання молитви, побажання один-одному щастя, здоров’я, успіхів, колядки, частування облаткою та пісними стравами червоним борщем з вушками, лише на заквасці із буряка, варениками  з картоплею і сиром,  з капустою і грибами, тушкованою квашеною капустою з горохом, коропом, солодкими пляцками - все було протягом зустрічі. 



А ще всі присутні отримали  подарунки, і навіть самий скромний сувенір набув в цей вечір виняткового значення, символізуючи почуття любові і дружби, що об'єднують людей.  


Немає коментарів:

Дописати коментар