середу, 14 листопада 2018 р.

Книжкові новинки про спорт


Любі читайлики!

Спорт щедро винагороджує наполегливих та завзятих.

Визначні спортсмени – справжні герої нашого часу. 
А хто не хоче знати, як стати героєм? 

Пропонуємо вашій увазі книжкові видання, в яких відомі письменники розповідають про шляхи героїв спорту до вершини п’єдесталу. А ці шляхи, як відомо, завжди починаються в дитинстві. Як виховувалися майбутні спортсмени, які фізичні та психологічні труднощі їм доводилося долати в боротьбі за перемогу, як розвинутим в собі такі ж якості – про все читайте у запропонованих книжках. І – ставайте героями!

Мащенко О. Національний олімпійський комітет України про легку атлетику та Володимира Куца, Юрія Сєдих, Валерія Борзова, Сергія Бубку, Наталю Добринську: оповідання / Олександр Мащенко. – К. : Грані-Т, 2011. – 120 с.: іл. – (Серія «Життя видатних дітей»).
Герої оповідань – відомі у цілому світі легкоатлети: Володимир Куц – зірковий стаєр, дворазовий олімпійський чемпіон; Юрій Сєдих – рекордсмен світу, олімпійський чемпіон з метання молота; Сергій Бубка – найкращий стрибун із жердиною, рівних якому немає й досі, президент НОК України; Наталя Добринська – олімпійська чемпіонка з найскладнішого виду легкої атлетики – багатоборства; Валерій Борзов – один із найшвидших українських спринтерів, олімпійський чемпіон, президент Федерації легкої атлетики України.
Палій Г., Мащенко О. Національний олімпійський комітет України про художню гімнастику та Ірину Дерюгіну, Олександру Тимошенко, Олену Вітриченко, Катерину Серебрянську, Анну Безсонову : оповідання /Григорій Палій, Олександр Мащенко. – К. : Грані-Т, 2011. – 112 с.: іл. – (Серія «Життя видатних дітей»).
В цій книзі цікаві розповіді про один із найпопулярніших видів спорту – художню гімнастику – та дитинство видатних українських гімнасток, які завдяки гнучкості тіла й нескореній волі до перемоги здобули світове визнання та підкорили найвищі спортивні вершини. Читайте історії про дитинство Ірини Дерюгіної – єдиної українки, яка двічі поспіль ставала чемпіонкою світу; Олександри Тимошенко, яка здобула найголовнішу перемогу на Олімпіаді в Барселоні 1988 року; Олени Вітриченко, яка виграла свій перший турнір у 9 років; Катерини Серебрянської, яка тріумфувала 1996 року, коли поверталася із золотою медаллю з кожних змагань; Анни Безсонової, яка має найбільшу в історії художньої гімнастики України колекцію срібних та бронзових медалей.
Палій Г. Національний олімпійський комітет України про баскетбол та Анатолія Поливоду, Сергія Коваленка, Олександра Сальникова, Олександра Білостінного, Олександра Волкова : оповідання / Григорій Палій. – К. : Грані-Т, 2011. – 104 с.: іл. – (Серія «Життя видатних дітей»).
Оповідання про один із найпопулярніших видів спорту – баскетбол та дитинство видатних українських баскетболістів, які завдяки нескореній волі до перемоги здобули світове визнання та підкорили найвищі баскетбольні вершини. Анатолій Поливода – неперевершений центровий, володар багатьох золотих та срібних нагород СРСР, Європи та світу. Сергій Коваленко – олімпійський чемпіон, який був справжнім інтелігентом у житті й на майданчику. Олександр Сальников – олімпійський чемпіон, який вражав умінням атакувати з найскрутніших положень. Олександр Білостінний – олімпійський чемпіон, чемпіон Європи та світу, володар Кубку Іспанії. Олександр Волков – один із лідерів збірної СРСР, перший український баскетболіст, який грав у НБА, засновник БК «Київ».
Ільченко О. Абсолютний чемпіон: повість / Олесь Ільченко. - К. : Грані-Т, 2011. – 80 с.: іл. – (Серія «Дівчата зі спорту»).
Дитиною Аня прийняла перше самостійне рішення – стати гімнасткою, як і мама. Тоді навіть батьки до нього особливо не прислухалися – сказано, мала ще, не розуміє, як важко доводиться професійним спортсменам. Але зовсім скоро саме мама стала першим тренером Ані Безсонової, а потім віддала доньку під опіку славетної Ірини Дерюгіної, з якою юна гімнастка вчилася долати всі перешкоди і прийшла до перших серйозних спортивних перемог. Згодом, у Пекіні, дівчина здобула свою першу олімпійську нагороду, відтак був титул абсолютного чемпіона світу з художньої гімнастики, а за ним – нові тренування, нові вправи й нові чемпіонати. Бо чемпіонам відпочивати не можна – якщо хочеш іти далі…
Іванцова М. Заради мрії: повість / Міла Іванцова. - К. : Грані-Т, 2011. – 72 с.: іл. – (Серія «Дівчата зі спорту»).
Чи важко займатися легкою атлетикою? Певно, що так. Цей спорт – для прудких і витривалих людей, які прагнуть жити насичено – всюди прибігти вчасно й отримати за це медаль і визнання. Коли Олена Говорова – героїня цієї книжки – у дитинстві почула від лікарів, що шлях у спорт для неї закритий, вона не зійшла з дистанції, навіть попри батьківські застороги. Наполеглива дівчинка з приморського містечка довела, що сила волі дужча за хворобу. Тож попереду в неї були олімпійські нагороди й успішна кар’єра…

Немає коментарів:

Дописати коментар