вівторок, 8 листопада 2016 р.

«Минає все, лиш слово не мине»



Під такою назвою відбулася в центральній бібліотеці для дітей літературна п’ятниця, присвячена 80-річчю від дня народження Миколи Вінграновського, видатного українського поета, прозаїка, режисера, актора, сценариста, за участю восьмикласників БЗШ №11.
 Учасники заходу мали можливість познайомитися з митцем, неперевершеним майстром та чарівником художнього слова, творцем прекрасного та доброго на землі, який створив власний поетичний світ любові, краси та добра.
  Микола Вінграновський– автор поетичних збірок «Атомні прелюди», «Сто поезій», «Поезії», «На срібнім березі», «Київ», «Губами теплими і оком золотим», «Цю жінку я люблю», прозових творів для читачів середнього і юнацького віку, серед яких збірки «Літній вечір», «Ластівка біля вікна», «Первінка», «Сіроманець», «У глибині дощів». «Літо на Десні», роману«Северин Наливайко». 
 

Письменник – лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, літературної премії «Благовіст», премії фундації Антоновичів (США).

 Ведуча заходу методист ЦДБ Тамара Шпак представила читачам книгозбірні гостя – Анатолія Івановича Кульчицького – поета-краянина, композитора-пісняра, заслуженого працівника культури України, представника «Золотого фонду» Білої Церкви.
 
Анатолій Кульчицький поділився з підлітками спогадами про свого Миколу Вінграновського, з яким товаришував, розповів цікаві історії з життя письменника, читав його поезії, співав пісні, присвячені своєму другові, які викликали оплески читачів. 
 Восьмикласники зацікавлено передивилися документальний фільм «Сімдесятники. Микола Вінграновський. Український Орфей», у якому діячі літератури та культури: Валерій Пацунов, Григорій Булах, Сергій Тримбач, Петро Засенко, Катерина Шандибіна розмірковують про феномен Миколи Вінграновського, діляться власними спогадами про письменника.  

Тамара Шпак познайомила восьмикласників з творчим доробком митця, який експонувався на книжковій виставці «Світанки з Миколою Вінграновським».

Немає коментарів:

Дописати коментар