четвер, 8 грудня 2016 р.

Життя без насильства

Щорічно міжнародна спільнота підтримує акцію 
«16 днів проти насильства», ініційовану Першим Всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році, яка проходить з 25 листопада по 10 грудня. Тисячі громадян та сотні громадських і державних організацій об’єднують в ці дні свої зусилля заради спільної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, створити вільний від насильства соціальний простір. 
Дати теж визначені невипадково.
 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. В цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 
2 грудня – Міжнародний день боротьби із рабством, 
3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 
5 грудня – Міжнародний день волонтера. 
Україна приєдналася до акції у 1991 році.

        Центральна бібліотека для дітей зробила свій внесок у Міжнародну акцію, організувавши зустріч студентів 4-го курсу факультету права та лінгвістики БНАУ з читачами – учнями 8-В (класовод Ільченко Н.В.) та 8-Б (класовод Буханцова Н.М.) класів БЗШ №11. 
        Валентина Москаленко, Ольга Кротелич і Арміне Арушанян познайомили слухачів з видами та методами розпізнання насильства. Діалог був побудований головним чином на запитаннях і порадах як не стати жертвою насилля, уникнути неправомірних дій по відношенню до будь-якої особи.


        Старші товариші запропонували школярам розв’язати ряд проблемних ситуацій та дати їм оцінку. І дорослі, і діти взяли активну участь у мозковому штурмі «Дитяче насильство – фактор криміналу» та правовій вікторині.


          Завдячуючи зустрічі, школярі отримали багато корисної інформації стосовно прав та обов’язків громадянина України.

Немає коментарів:

Дописати коментар