пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Співаємо славу тій події і тепер



22 січня Україна відзначає День Соборності.

Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році на Софійській площі в Києві.

До цієї події працівники центральної бібліотеки для дітей провели 19 січня інформаційно-просвітницький захід «Співаємо славу тій події і тепер» для семикласників БЗШ №11 (класний керівник Лариса Петрівна Лещенко).


Бібліотекар Антоніна Даценко розповіла підліткам про історичні події, що відбулися на території нашої країни перед проголошенням Акту злуки,  ознайомила школярів із подіями Української революції 1917-1920 рр. як етапу державотворення, проаналізувала основні напрями розвитку сучасної України в контексті проблем соборності, висвітлила актуальні проблеми, пов'язані з питаннями єдності української нації.


Про події далекого 1919 року йшлося у документальному фільмі, уривки з якого переглянули діти.

Емоційний фон підсилила поетична хвилина «Я славлю свою рідну Україну» у виконанні Анастасії Ходисько, Єлизавети Вакуленко, Анастасії Савчук, Маргарити Байларової, Анастасії Гриценко.

Семикласники  взяли активну участь у вікторині  «Соборна, вільна, кольорова» та пізнавальній грі «Хто твої сусіди?» (складали з пазлів-областей єдину карту України).


В програмі заходу був огляд книжкової  виставки «Соборність душ єднає Україну». З книг, які запропонувала бібліотекарка, користувачі детальніше дізналися   про часи становлення України як єдиної, соборної держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар