четвер, 19 січня 2017 р.

Ода рідному місту



 9 листопада 2016 року у Великій лаврській дзвіниці 
Києво-Печерської лаври відбулася церемонія нагородження переможців акції 
«7 чудес України: історичні міста та містечка».

 Акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» стартувала у березні 2016 року. 1 червня, серед усіх заявок поданих на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів та інших установ Оргкомітет акції відібрав 21 фіналіста. Протягом літа-осені учасники конкурсу мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Презентація міста Біла Церква відбулася 23 серпня.


Саме цій темі був присвячений репортаж «Біла Церква серед чудес України», який відбувся у БЗШ № 4 для учнів 8-Б та 8-В класів. 



Завідуюча відділом ЦДБ Інна Кабула розповіла про акцію та повідомила, що у травні 2017 року розпочнуться зйомки фільмів про міста-переможці.



А вже сьогодні діти мали можливість переглянути відеофільм про рідне місто, який створили працівники бібліотеки. Роздивляючись чудові краєвиди, милуючись пам’ятками архітектури, всі одностайно дійшли висновку, що білоцерківцям є чим пишатися. І сама собою на часі стала тема, що потрібно не тільки пишатися, а й зберегти неповторність міста для нащадків.


Вручаючи нагороду міському голові, генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина зазначив: «Біла Церква одне з найбільш давніх міст нашої держави. В місті збереглась велика кількість археологічних, історичних, архітектурних і навіть природніх пам’яток. З містом пов’язано дуже багато видатних осіб: і Іван Мазепа, і Симон Петлюра, і Володимир Винниченко та ін. Знаю, що сучасні мешканці шанують своє місто, примножують традиції й творять новітню історію сучасної української держави».

Немає коментарів:

Дописати коментар