пʼятницю, 17 листопада 2017 р.




18 листопада - 65 років від дня народження Олександра Юрійовича Есаулова (1952), 
українського письменника


 «Я якось подумав, як зараз, у вік інтернету, у вік агресивного телебачення, краще залучити до читання книжок дітей. А що може бути цікавіше за гарний детектив? Але детектив для дитини має бути написаний як дитяча книжка. Тобто весело, без надмірної жорстокості і так далі. Це дитяча книжка з обов’язковим хеппі-ендом.
...Саме у таку цікаву захопливу книжку я намагаюся вкласти частину якогось знання, щоб, крім гарного настрою, ця книжка ще щось дала для розвитку дитини. І наче мені це вдалося…» (Олександр Есаулов).
 
Олександр Есаулов почав писати у 2005 році, коли упорядкував свої нотатки про події Чорнобильської трагедії 1986 року. Після того видавництвом «Зелений пес» були видані дитячі книжки з серії «Пригоди в Заекранні»: «Game over!», «Антівірус», «Канікули для Інформи» (лауреат «Еврокон-2006»), «Вихідний формат» та «Таємниця Великого Сканера». 
 
 
Починаючи з 2011 року видавництвом «Теза» (Винниця) видані дитячі книжки з серії «Дитячий детектив»: «Кенінгова колекція», «Чорні археологи», «Як уполювати чупакабру» та «Кіднепінг».


  
У цьому ж 2011 році у Тернопільському видавництві «Богдан» вийшов роман «Переможців не судять», який у 2009 році став лауреатом «Коронації слова». Дипломантами «Коронації слова» у 2011 стала дитяча книжка «Зоряна електричка» та у 2013 сценарій кінофільму «Господар Зони «Ч».

Немає коментарів:

Дописати коментар