понеділок, 7 жовтня 2024 р.

Новинки-цікавинки

Фонд центральної бібліотеки для дітей поповнився двома виданнями коміксів популярного бельгійського художника Жоржа Проспера Ремі (1907-1983)  - більш відомого світові під псевдонімом Ерже. Його ім'я знає практично кожен шанувальник коміксів, а успішні екранізації творів перетворили його в зірку світового масштабу.

Найвідомішим твором в бібліографії письменника і художника є цикл «Пригоди Тентена». Головний персонаж саги Тентен – один з найвідоміших символів бельгійської культури, молодий, розумний, допитливий  та спритний журналіст, який подорожує світом зі своїм собакою Мілу, розкриваючи злочини та таємниці. Серія містить кілька книг, кожна з яких знайомить читача з черговою пригодою відважного журналіста.

Один із найпопулярніших альбомів-коміксів – «Фараонові сигари» цього року відзначає 90 річницю з моменту виходу та на честь цієї події його видано українською мовою.

Під час круїзу Середземним морем Тентен зненацька наживає собі ворога —  «олігарха» Растапопулоса. На тому ж кораблі він знайомиться з єгиптологом Філемоном Сіклоном, який прямує до Єгипту з папірусом, що, на його переконання, містить ключ до місцезнаходження непограбованої  гробниці фараона Кі-Оска. Тим часом детективи-невдахи Дюпонд і Дюпонт виявляють у каюті Тентена наркотики та саджають журналіста під арешт. Репортерові та песику Мілу вдається вислизнути через ілюмінатор. У Порт-Саїді вони зустрічаються із Сіклоном і вирушають на пошуки гробниці.

Друге видання присвячене пригодам Тентена в Америці.

Потрапивши до США, Тентен починає боротьбу з найпотужнішім злочинним синдикатом – бандою Чикаго, вступає у двобій навіть із самим Аль Капоне! Місцева банда прагне встановити контроль над африканськими алмазами. Тож на цей раз юному бельгійському репортеру вдасться порушити плани гангстерів! Вже не раз його життя було на волосині від загибелі, цікаво, чи зможе юнак і на цей раз дати відсіч опонентам, адже їх у нього чимало: поліціянти, мафіозі та навіть індіанці! Разом з вірним супутником, білим фокстер’єром Мілу на нього чекатиме цікава пригода, в яку він з радістю візьме й вас, читачів. Варто лише відкрити першу сторінку цього коміксу та  зануритися в читання!

Саме цих два книжкових видання центральна бібліотека для дітей отримала від Посольства Королівства Бельгія в Україні.

Дякуємо за подарунок!

Запрошуємо читачів познайомитися з культовими персонажами Бельгії та поринути у світ їх веселих пригод.

.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар