вівторок, 14 лютого 2017 р.

14 лютого відзначається свято закоханих - День святого Валентина



       
                                               
                                            Любі друзі!
 
У різних країнах світу існують свої традиції, пов’язані з Днем святого Валентина.

Гарні традиції ніхто не нав’язує, вони поширюються ніби самі собою. День святого Валентина полюбився і в Україні.

Із задоволенням грають у своєрідну гру, даруючи «валентинки» один одному, і малі дітлахи, і деякі поважні дядечки й тітоньки. Українці – народ з теплим серцем. І нехай кажуть, що це свято для нас чуже, та коли мова йде про кохання, хіба мають значення такі аргументи?
 Саме у цей найромантичніший день у році, коли, здається, кохання витає у повітрі, відбулося рандеву з книгою
і в нашій бібліотеці.



Читачі привітали колектив бібліотеки зі святом, 
освічилися в любові до книги й читання та 
«підвісили» улюблені книжкові історії кохання для своїх однолітків, деякі з них пропонуємо вашій увазі.
 
Ґрьонтведт Ніна Е. Абсолютна нецілована: повість / Ніна Е. Ґрьонтведт. – Львів. : Видавництво Старого Лева, 2015. – 320 с.
Книжка норвезької письменниці Ніни Елізабет Ґрьонтведт, написана у формі щоденника дівчинки-підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» – знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.
Лущевська О. Вітер з-під сонця: повість / Оксана Лущевська. – К. : Фонтан казок, 2016. – 128 с.
У героях цієї книжки впізнає себе кожен підліток, який уже мав щастя закохатися. Женька й Рися зустрілися випадково на кораблі – й хоч відтоді вже минув рік, але їх усе дужче манить одне до одного.
«…Женька не помиляється: минулого літа він бачив, як вона заходила в під’їзд. Він тоді почав заглядати до її двору, коли вони йшли з моря. Навіть бачив якось, що вона порядкувала біля вікна. Він точно знає, де її квартира. Женьці ще тоді хотілося щось утворити, щоб вона його помітила. Свиснути голосно. Чи дунути в трубу. Чи вилізти на горіх, що гілками майже торкається її підвіконня. Але він соромився. Та як же йому познайомитися з нею? З чого почати?..».
Процюк С. Марійка і Костик / Степан Процюк . – К. : Грані-Т, 2008. – 64 с. : іл.
Марійка і Костик не чекали на нього, а воно раптом прийшло. На нього ніхто не чекає, адже воно Перше. Несміливе, полохливе і до кінця не усвідомлене.
Про кохання Марійки і Костика, здається, знала вся школа. Поза очі їх називали Ромео і Джульєттою. Їм заздрили, чинили перешкоди й не хотіли зрозуміти. Однак від того вони ще дужче вірили у своє кохання, а тому ця історія має інший фінал, аніж у шекспірівських героїв. Чи вдасться зберегти закоханим своє почуття і чи стане перше кохання єдиним?
Процюк С. Залюблені в сонце : друга історія Марійки і Костика / Степан Процюк . – К. : Грані-Т, 2008. – 64 с. : іл.
Минув рік. Перше кохання Марійки і Костика подорослішало разом із героями. Тепер між ними не лише солодкі поцілунки – іноді трапляються отруйно-пристрасні ревнощі та непевно-гіркуваті сварки. Але й це відступає перед всемогутніми словами: «Я тебе кохаю!» .
Процюк С. Аргонавти: третя історія Марійки і Костика / Степан Процюк . – К. : Грані-Т, 2008. – 64 с. : іл.
Іскра безстрашних шукачів істини та справжнього щастя – аргонавтів – горить у кожного в серці. Вона вказує шлях і супроводжує людину все життя. Марійку і Костика веде перше кохання, яке допомагає пробачити друзям зраду, захищає від заздрісників і дає розуміння того, що матеріальне благополуччя не варте родинного спокою. Чим завершиться трилогія Степана Процюка і чи стане перше кохання єдиним?..

Чат для дівчат : оповідання / Упорядники Валентина Вздульська, Оксана Лущсмевська. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. – 176 с.
Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць торкаються важливих тем підліткового життя. Мрії та страхи, любов і зрада, дружба і втрати, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі... Тонко описані, багатогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять і юних, і дорослих читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар