пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

День в календарі

 


4 жовтня  у світі відзначається важливе екологічне свято -  Всесвітній день захисту тварин. Ідея Дня тварин була вперше проголошена німецьким письменником та зоозахисником Генріхом Циммерманом. Датою свята обрано 4 жовтня, оскільки в цей день католики вшановують пам'ять святого Франсиска Ассизького, покровителя і захисника всіх тварин. В Україні цей день святкується з 2000 року.

Згідно зі статистикою, щогодини з лиця Землі зникають три види тварин. Щодня зникає більше 70 видів фауни і флори. За 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більше ніж на третину.

День тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту тварин.

Тварини для людей є вірними друзями, домашніми улюбленцями та помічниками. Коли господарі хворіють, вони всіляко намагаються допомогти. Часто таке лікування буває ефективнішим за традиційне. Тисячі фактів переконливо свідчать про те, що тварини володіють дивовижним даром зцілення людей.

Існує окрема галузь медицини - анімалотерапія або пет-терапія. Це така система лікування, коли, окрім застосування ліків, хворий спілкується з тваринами.

До Всесвітнього дня захисту тварин в ЦДБ оформлено книжково-ілюстративну виставку «Тварини, які лікують людей». 


 



На сторінках представлених видань можна дізнатися, як впливають тварини на життя та здоров’я людини, як можна лікуватися за участю таких тварин, як коти, собаки, коні та дельфіни, яку користь приносять вони людині.

Запрошуємо на перегляд.


Немає коментарів:

Дописати коментар