середу, 22 квітня 2015 р.

23 квітня – Всесвітній день книги та авторського права.



"Книги - кораблі думки, мандрують по хвилях часу й

обережно несуть свій дорогоцінний вантаж

від покоління до покоління".

Ф. Бекон.


Даниною поваги до книг та авторів, до тих, чий внесок сприяв соціальному та культурному прогресу людства, стало встановлення 

Всесвітнього дня книги та авторського права.



 


Цей день відзначають 23 квітня у 190 країнах світу. Своїм святом його вважають автори, видавці, вчителі, бібліотекарі та всі, хто причетний до книжкової справи. Усюди організовуються цікаві акції, книжкові ярмарки, виставки, презентації,  зустрічі з письменниками, автограф-сесії, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власності та книговидання.

Чудова традиція святкування Дня книги народилася в Каталонії, де 23 квітня – у День Святого Георга – традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Цього дня також було прийнято дарувати книги близьким. Однак основною причиною для вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народилися або померли    23 квітня:М. Сервантес, В. Шекспір, Л.Вега, М. Дрюон, В. Набоков, Г. Тютюнник.

До речі, на батьківщині Сервантеса цю дату вшановують конкурсом безперервного читанням "Дон Кіхота". Читці змінюють один одного протягом 48 годин.
 

У Всесвітній день книг і авторського права бібліотекарі та читачі ЦДБ 
приєднуються до привітань на адресу всіх наших авторів. 
Бажаємо їм глибокого натхнення і легкого пера!

Запрошуємо до нашої бібліотеки,  
скористатися багатим та різноманітним книжковим фондом, 
переглянути наші цікаві та змістовні книжкові виставки!

Зі святом!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар