середу, 15 квітня 2015 р.

Писанковий дивосвіт



Воскресіння та Великдень – слова ці завжди асоціюються з любов`ю, миром, спільною радістю, і водночас із запахом свіжоспечених пасок, кольоровим дивосвітом писанок та крашанок, урочистим церковним дзвоном та співом «Христос Воскрес», з родиною за столом у нових вишиванках, з веснянками і гаївками біля церкви. Усе дійство, що відбувається, збуджує всі наші органи чуття – кольором, запахом, смаком, звуком, - бентежить душу, налаштовуючи її на всеохоплюючу любов, бо ж в цей день ми святкуємо найбільше свято всіх християн –
 Воскресіння Ісуса Христа.



14 квітня в Центральній бібліотеці для дітей відбулося урочисте відкриття традиційної міської 
Великодньої виставки-конкурсу 
 «О, писанко! Ти символ України!  
Любові й миру вічна берегиня!».



  Читальна зала ЦДБ перетворилася в яскравий квітучий сад - «писанковий дивосвіт». 
  

В експозиціях галереї маленькі писанкарі Білої Церкви широко представили як традиційний розпис найдавніших різновидів народної творчості: писанки, крашанки, дряпанки, крапанки, мальованки, так і креативні поробки, виконані за допомогою декорування бісером, нитками, техніками кракле, декупажу, квілінгу. 

 
Творчі роботи дітей мали справді неймовірний вигляд, вражали різноманітністю орнаментів. Кожна писанка мала щось своє, а всі вони разом чарували своєю вишуканістю, мініатюрністю, гармонією колориту.

 
 

 У виставці-конкурсі взяли участь читачі бібліотек-філій міської ЦБС, діти до 14 років та творчі колективи: гуртківців позашкільних закладів, загальноосвітніх та художніх шкіл, а також всі охочі діти.
116 консурсантів представили на розгляд журі 155 робіт. 

Відкрила дитячий фестиваль писанкарства 
завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко. 

 
 Театралізована вистава «Великодні привітання», яку продемонстрували вихованці театральної студії “Пролог”  БНВО гімназії №1 (керівник Тетяна Яковенко), схвилювала глядачів, внесла прекрасну атмосферу  великого християнського свята. 


Настоятель церкви Покрови Божої Матері отець Миколай привітав всіх присутніх з Великоднем.

 
Урочисту церемонію нагородження переможців провела директор міської ЦБС Раїса Григоренко. Дипломи та пам’ятні подарунки отримали 37 учасників за шедеври мініатюрного живопису, в яких виявили свій мистецький талант, свою здатність до творчого осмислення, художнього узагальнення навколишнього світу. 

Виставка функціонуватиме до 23 квітня 2015 року.
Запрошуємо всіх мешканців нашого міста відвідати ЦДБ
і помилуватися витворами юних майстрів.


                                     


Немає коментарів:

Дописати коментар