пʼятницю, 16 червня 2017 р.

18 червня в календарі: це цікаво знати



18 червня 2017 – у третю неділю першого літнього місяця в Україні та світі відзначають День батька.

 В нашій країні це свято не є офіційним, а лише всенародним, та все одно всім татам буде приємно отримати привітання
 із Днем батька.
 День батька бере свій початок у США – саме там у 1909 році виникла ідея свята. Сьогодні разом зі Штатами День батька святкують близько 40 країн світу, в тому числі й Україна.
 
День батька: історія свята


День батька заснувала у США жінка на ім’я Сонора Смарт, яка проживала у місті Спокан (штат Вашингтон). Крім неї в сім’ї було ще п’ятеро дітей. Після народження шостого малюка, мати Сонори померла і батько, Вільям Джексон Смарт, взяв на себе всі турботи про дітей. Він, звісно, не міг замінити їм матір, однак зробив абсолютно все, щоб його діти не були позбавлені турботи, розуміння і любові, яку може дати тільки рідна людина.

В 1909 році Сонора відвідала церковну відправу, присвячену Дню матері, вона згадала свого батька, на чиї плечі лягли всі турботи про дітей. Про те, як гідно батько впорався з цим нелегким завданням, працюючи на фермі і віддаючи дітям всю свою увагу та любов без залишку.

Сонора пішла до міської ради Спокана та запропонувала заснувати нове свято – День батька. Ідею схвалила місцева влада. Було вирішено провести належні святкування в день народження Вільяма Смарта – 5 червня. Проте часу на його підготовку не вистачило, і свято перенесли на 19 червня. Незабаром цю ідею підтримали і в інших містах штату, а національним святом в Америці цей день став у 1966 році, тоді ж і була визначена загальнонаціональна дата свята – третя неділя червня.

Існує традиція у День батька приколювати троянду на сторону серця. Ця квітка символізує безкінечну любов та повагу до батьків. Якщо тато живий – прикріпляють троянди червоного кольору, якщо вже покинув світ – білі.

У цей День ми приєднуємося до привітань, що лунають на адресу наших батьків! Бажаємо їм бути з нами якомога довше, щоб ми більше могли радувати їх і піклуватися про них, любити їх і спілкуватися з ними, адже цю можливість ми маємо не завжди!

 З Днем батька Вас, дорогі наші тата!


Немає коментарів:

Дописати коментар