четвер, 26 жовтня 2017 р.

«Сяйво осіннього золота»



За вікнами прохолодна погода, йде дощ, під ногами перехожих мокре листя. А у вікнах-вітринах центральної бібліотеки для дітей – осіння казка, сповнена яскравих барв і дивовижних персонажів. Бібліотекарі підготували для своїх читачів сюрприз – неймовірної краси виставку поробок з природничого матеріалу «Сяйво осіннього золота», де експонуються творчі роботи вихованців ДНЗ №30 «Росиночка» та їхніх батьків.



Вишуканим і неповторним смаком, яскравими відтінками радують очі мешканців мікрорайону Леваневського справжні шедеври – найрізноманітніші осінні вироби: аплікації, панно, композиції з використанням різнокольорового листя й осінніх ягід, фігурки звірів, казкових та вигаданих персонажів, зроблених на основі шишок, каштанів, жолудів; саморобки з використанням пластиліну, солоного тіста, кольорового паперу та багато іншого.



Різноманітні сюжети, образи казкових персонажів та героїв популярних мультфільмів майстри саморобок відшукали в книжках та розвиваючих журналах із фонду книгозбірні. Саме публікації в журналах підказали, як красиво оформити виріб, допомогли розібратися в тонкощах майстерності.

Презентація виставки відбулася 26 жовтня. Першими її відвідувачами стали  першокласники БЗШ №11 
(класовод Надія Поліщук).


Відкриття виставки  перетворилося на веселе та цікаве осіннє свято. Учням було запропоновано розважально-інтелектуальну гру «У віночку золотім йде красуня-осінь» та жартівливу гру «Восени». Сподобалися малечі й овочево-фруктова вікторина «Смачні дарунки осені», і літературно-інтелектуальний турнір «Осіння казка». Подарунком першокласникам стала  лялькова вистава
 «Поради лісовичка».


 

Та найцікавіше – це осінні читання. Літературний калейдоскоп зацікавив гостей книгозбірні ліричними віршами Катерини Перелісної «Осінь», «Осінній дощик», Тамари Коломієць «Жовтень», Анатолія Житкевича «Листопад», Ліни Костенко «Вже брами літа замикає осінь», Богдана Чалого «Осінь» та оповіданнями Василя Сухомлинського «Дід Осінник», Ірини Прокопенко «Як берізка листя роздарувала», Василя Чухліба «Павучок із бабиного літа».


З книгою завжди тепло та затишно, навіть коли за вікном накрапає осінній дощик.

Немає коментарів:

Дописати коментар