пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

Літературна п’ятниця «Рядки, обпалені війною»

 
15 жовтня письменник-краянин Анатолій Гай 
святкуватиме свій 65-й день народження.


Анатолій Іванович має безліч почесних звань та відзначений великою кількістю нагород за свою самовіддану працю на ниві літературної та журналістської діяльності.

Ювілею письменника працівники ЦДБ присвятили літературну п’ятницю під назвою «Рядки, обпалені війною».

Анатолій Гай – письменник, очевидець чотирьох війн, був військовим журналістом в Нікарагуа, Анголі, В’єтнамі і Афганістані, а вже в наші дні, в рідній Україні, він побачив п’яту війну. Анатолій Іванович неодноразово був у зоні АТО, де воює 72-га окрема гвардійська механізована бригада. У військовій газеті мотострілецької дивізії наприкінці 70-х і у 80-ті роки минулого століття був кореспондентом, потім редактором. Саме у той час, під час роботи над історією цього прославленого з’єднання, дізнався з військового формуляра – своєрідного літопису військової частини, що саме в ній у роки війни служили його дід і батько.

6 жовтня 2017 року бібліотекар ЦДБ Галина Бондар запропонувала шестикласникам БЗШ №4 (класний керівник Неля Дубовицька) цікаву розповідь про життєвий і творчий шлях Анатолія Гая, голови Київської обласної організації НСПУ, редактора військової газети «Знамено Перемоги» 72-ї окремої механізованої бригади.


Доповненням до заходу став бібліографічний огляд найвідоміших творів прозаїка. Учні ознайомилися із такими книжками письменника-краянина: «Іменна гільза», «Чорна рота», «Хамаль – місяць весняний», «Тиша над полігоном», «Сім струн райдуги», «Там, за Гіндукушем», «На тих афганських рубежах», «Блаженна Марія»…

Немає коментарів:

Дописати коментар