понеділок, 23 квітня 2018 р.

23 квітня - Всесвітній день книги і авторського права


   Те, що книга - джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші читачі. Але, крім цього, книга є «унікальним засобом самовираження, просвіти й комунікації».

   Свято, ідея організації якого належить Організації об'єднаних націй з питань освіти, науки і культури, сьогодні відзначається в десятках країн світу. 

Вперше цей день стали святкувати в Іспанії в Каталонії (1996), де уже понад 80 років існує традиція дарувати в день святого Георгія троянди і книжки тим, кого любиш.

Щиро вітаємо всіх шанувальників книги, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово, із Всесвітнім днем книги і авторського права!

Любі читайлики!
 
У день книги пропонуємо вам нові дитячі книжкові видання!

Лущевська О. Втеча / Оксана Лущевська. – К. : Грані-Т, 2011. – 24 с. : іл. – (Серія «Книготерапія»).
Хто, скажіть-но, в дитсадочку не боїться щеплення? Ще б пак: щойно в коридорі з’являються лікарі й медсестри в білосніжних халатах, як і найсміливішому з малюків  неодмінно захочеться… втекти! Утекти якнайдалі, сховатися в шафі, підкупити товариша цукеркою, заритися з головою у м’якенькому ліжечку, як Івась Круть із оповідання Оксани Лущевської, – щоб ніхто-ніхто не знайшов і в жодному разі не зробив це страшне ЩЕП-ЛЕН-НЯ!
Касдепке Г. Зачіпки детектива Нишпорки. Канікули детектива Нишпорки / Гжегож Касдепке. – Х. : Школа, 2016. – 136 с.
Детективна агенція "Рожеві окуляри" працює на повну силу. Для неї нема ні канікул, ні вихідних, адже щодня може щось трапитися... Тому детектив Нишпорка пильнує й уважно розглядає кожну річ чи підозрілу людину, тим паче якщо ця людина - небезпечний суперник детектив Мертвяк. І якщо пан Нишпорка таки знайде якусь зачіпку, то робота буде всім: розгадувати ту зачіпку доведеться і йому, і читачам.
Маске У. Зайченя Стриб шукає друзів / Ульріх Маске. – Х. : Віват, 2016. – 32 с. : іл.
Самому так нудно гратися та стрибати по калюжах! Тому маленький Стриб вирушив на пошуки друга. Та де ж його знайти? Рибка живе у воді, білка — на верхівці дерева, а місяць взагалі мовчки поглядає на нас із небес… Проте Стриб не полишає надії. Аж ось одного разу до нього у двері постукав особливий гість… Ця зворушлива історія потішить маленьких читачів і навчить їх справжньої дружби.
Роздобудько І. Пригоди на острові Клаварен: повість / Ірен Роздобудько. – К. : Грані-Т, 2011. – 120 с.: іл.
Вирушаючи в подорож малесенькою річкою, слід бути особливо обережними, якщо на ній є старезна дамба. Бо в дамбі, можливо, є печера… А в печері – щонайсправжнісінька часова діра… Що чекає на допитливих п’ятикласниць, юних шукачок пригод Клаву й Рено? Безлюдний острів, який можна назвати своїми іменами, ночівля у кроні дерева, а на сніданок – черепашача яєчня під кокосовим соусом… Та це ще не все. Адже до безлюдних островів нерідко навідуються пірати – і тоді стає по-справжньому небезпечно!
Росіцький Р. Киця-мандрівниця зі старого двору / Роман Росіцький. -  К. : АВІАЗ, 2015. – 48 с. : іл.
Героїня цієї книжки Кицька Настя – істота страшенно непосидюча. Одного погожого дня задивилася вона на літаки і так їй захотілося в мандри, що спасу нема. Зі всіма у дворі перезнайомилася, а скільки незнайомців десь по світу бродить – не злічити. Отож, недовго думаючи, зібралася вона у мандри і пішла собі. А що її чекає там, за межами Старого Двору, ви і дізнаєтеся, прочитавши цю книжку.
Чубач Г. Живі літери / Ганна Чубач. – Х. : Школа, 2016. – 96с.
У книзі на вас чекають абетки, лічилки та разні навчилки, які перетворять читання на цікаву захопливу пригоду, бо слова у книзі ввічливі, скоромовки ловкі, побрехеньки веселі, а літери — живі, граються й під язик ховаються!!!
Шкляр В. Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді / Василь Шкляр. – Львів: Апріорі, 2016. – 48 с. : іл.
Це подарункове видання двох видатних митців – письменника Василя Шкляра та художника Кость Лавра. Дитячий світ – то суцільні дива та неймовірні пригоди. І якими ж яскравими вони постають в оповідках автора знаменитого «Чорного Ворона» під пензлем одного з найкращих європейських ілюстраторів. Паралельний текст англійською стане унікальною допомогою для розумненьких хлопчаків і дівчаток, охочих змалечку вивчити іноземну мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар