четвер, 5 квітня 2018 р.

Завітало в нашу хату найсвітліше в році свято


Наближається одне з найвеличніших і найрадісніших християнських свят – Воскресіння Христове.

 Напередодні пасхальних свят читачі центральної бібліотеки для дітей, учні 5-Б і 5-В класів БЗШ №4 (кл. керівники Зоя Вітенко і Зоя Кубишева), взяли участь у народознавчих посиденьках «Завітало в нашу хату найсвітліше в році свято».


 З великодніми традиціями дітей ознайомила завідувачка відділом обслуговування ЦДБ Інна Кабула. П’ятикласників зацікавила розповідь про підготовку до святкування Великодня, історія писанки, символіка її кольорів і знаків, традиції розпису у різних куточках країни. Також присутні довідалися про традиційний набір продуктів, які неодмінно кладуть до великоднього кошика.


 Юні читачі почули легенди «Сльози – писанки» та «Котики», згадали народні прислів’я та приказки.


 Дівчатка Олександра Баришполь, Дарина Шевченко, Єлізавета Машкіна та Дарина Бусленко зворушливо продекламували поетичні рядки Романа Заводовича «Радісний надходить день», Марії Хоросницької «Вербна неділя», Ніни Горик «Вербиця», Вадима Крищенка «Великдень».



 А потім п’ятикласники дізнавалися про великодні розваги та із задоволенням взяли участь в іграх і забавах: «Музична писанка», «Міньки навпомацки», «Захована крашанка», «Купка», «Куди показує крашанка», жваво відповідали на запитання вікторини та дружньо розгадували кросворд.






Колектив центральної бібліотеки для дітей щиро вітає всіх з прийдешнім святом Воскресіння Господнього та бажає гарного настрою та смачної паски!


Немає коментарів:

Дописати коментар