четвер, 12 квітня 2018 р.

Вчасно зупинитись


Центральна бібліотека для дітей координує свою роботу з відділом ювенальної превенції Білоцерківського відділу поліції ГУНП в Київський області.

12 квітня в ЦДБ, в рамках юридичного лекторію «Підліток і закон», відбулася правознавча година «Вчасно зупинитись».

Учні 7-Г класу БЗШ №11 (кл. керівник С.А. Похилько) зустрілися з дільничним офіцером поліції Олександрою Шишуліною.


Олександра Вікторівна розповіла підліткам про види насильства, відповідальність за правопорушення, скоєні неповнолітніми.

Семикласники обговорили проблему використання ненормативної лексики, тютюнопаління, вживання спиртних напоїв та наркотиків.


Також школярі взяли участь у правовому тренінгу «Що буде, якщо...?», під час якого розглянули питання: «До яких наслідків може призвести відсутність обов’язків та безкарність?», «Чи властиві вам почуття відповідальності?», «У чому полягає різниця між моральною і правовою відповідальністю?», «Де, на вашу думку, закінчуються дитячі пустощі і починається злочин?».


Пані Олександра надала учасникам заходу поради, як не стати жертвами зловмисників, розповіла, куди вони можуть звертатися в разі вчинення відносно них будь-яких протиправних дій та наголосила, що за скоєння правопорушень дітьми, батьки несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.


Немає коментарів:

Дописати коментар