четвер, 6 грудня 2018 р.

Людину приклашають добрі вчинки

  5 грудня – Міжнародний день волонтера.

 Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати саме цей день, як день добровольця.

    На сьогодні важко переоцінити вагомість роботи волонтерів для суспільства. Вони віддають доброчинності свій вільний час, енергію, талант, не чекаючи винагороди. Це люди, які не пройдуть повз чужі проблеми, не обминуть того, хто потребує допомоги. І якщо людина хоча б якось може спробувати вирішити свої проблеми, то беззахисні тварини-безхатьки потребують особливої уваги. Дуже часто, в минулому домашні улюбленці, опиняються на вулиці через безвідповідальність та байдужість колишніх господарів. І єдиним їхнім спасінням стають волонтери-зоозахисники.

Саме така людина, з величезним серцем і небайдужою душею завітала до центральної бібліотеки для дітей на зустріч із п’ятикласниками БЗШ № 11.

Завітала не сама, а зі своєю улюбленицею, рудою, кудлатою собакою на прізвисько Малишка. 


     Олександра Олександрівна Нагорна – наша колега, прекрасний фахівець, але, насамперед, вона милосердна дівчина, яка допомагає друзям нашим меншим. В її житті безліч прилаштованих у добрі руки тварин, врятованих від загибелі, тих, кого вона підгодовує, лікує.

Саме з вулиці, викинута та хвора, потрапила в родину Олександри Малишка, і не тільки. Три собаки та дві кішки – домашнє господарство волонтерки. Та ключовою думкою зустрічі стало гасло, що можна допомагати і на відстані. Підгодувати собаку з вулиці, пустити до під’їзду кішку, насипати крихти голубам… Здавалось би буденні речі, а можуть врятувати життя.

   Протягом заходу не було жодного байдужого обличчя. І діти, і дорослі зі співчуттям переглядали відео про долю тих, кого врятували волонтери. Виявилось, що в багатьох присутніх є домашні тварини. Наперебій діти хотіли розповісти Олександрі про своїх улюбленців, отримати пораду.



            

Такі події мають відбуватися як найчастіше, вони виховують людяність, пробуджують співчуття і просто викликають море позитивних емоцій.

Пані Олександрі нехай щастить, і нехай вона трапляється частіше на шляху тих, кому вона потрібна.
А ми – всі люди, будьмо милосерднішими!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар