четвер, 13 грудня 2018 р.

Закони для всіх

Тринадцяти-чотирнадцятирічні діти потребують підвищеної уваги дорослих, тому що перебувають у активній стадії підліткового віку та легко потрапляють під негативний вплив. Досить часто правопорушення і злочин для них – акт сміливості, самоствердження. Про наслідки своїх протиправних дій вони не замислюються.

 В рамках Всеукраїнського тижня права в центральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч користувачів, семикласників БЗШ №4, із старшим інспектором ювенальної превенції Мелашенко Петром Леонідовичем.


 Спілкування у форматі «живої бесіди» дало можливість аудиторії задати велику кількість різноманітних запитань, налагодити контакти, додати позитиву.

 Протягом заходу йшов жвавий діалог школярів із капітаном поліції, обговорювалися права та обов’язки підлітків, правове поле, в якому діють патрульні поліцейські, працюючи з неповнолітніми.


 Особлива увага під час проведення зустрічі надавалася кібербулінгу, як проблемі порушення прав людини. Інспектор ознайомив користувачів із поняттям «кібербулінг», розкрив проблему «розважального медіанасильства», її зв’язок із порушенням прав людини, розповів про негативний вплив інформаційно-комунікативних технологій на моделювання поведінки підлітків.

 Петро Леонідович відповідав на запитання юних користувачів та навів приклади із своєї практики. Учасники заходу згадали і про обов’язки, які необхідно виконувати. Визначившись з ними, семикласники склали «Стежину обов’язків».

 Завершуючи захід, працівники бібліотеки наголосили, що важливо знати свої права і разом з тим бути законослухняними і небайдужими громадянами.


Немає коментарів:

Дописати коментар