пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Година-спогад «Нескінченний матч Валерія Лобановського»


6 січня виповнилося б 80 років від дня народження легендарного тренера-переможця з футболу 
Валерія Васильовича Лобановського.


 Цій події працівники ЦДБ присвятили годину-спогад «Нескінченний матч Валерія Лобановського».

 Ведуча заходу Антоніна Даценко згадала теплими словами Валерія Лобановського, розповіла про те, якою неординарною особистістю він був, як багато зробив для українського футболу та київського клубу «Динамо» зокрема, про його життя, що перетворилося на «нескінченний матч».


 Користувачі дізналися, що Лобановський увійшов до списку 50 кращих тренерів за 50 років (1959-2009) за версією WorldSoccer та про те, що на посаді головного тренера київського клубу «Динамо» Валерій Васильович пробув з перервою понад 20 років (1973-1982, 1984-1990, 1997-2002рр.). Він був одним з найтитулованіших тренерів. У чемпіонатах бувшого СРСР його «Динамо» виграло 8 чемпіонських титулів та 6 Кубків – більше ніж будь-який інший клуб під керівництвом одного тренера.

 Відвідувачі книгозбірні уважно прослухали виступ методиста ЦДБ Тамари Шпак, яка розповіла про шкільні роки славетного гравця та видатного футбольного тренера, котрий був і є взірцем, на який варто рівнятися сучасним учням. Валерій Васильович добре навчався, на момент закінчення школи у нього була лише одна «четвірка» з російської мови, всі інші предмети знав на відмінно.

 Читачам сподобалися відеодобірки про видатного футболіста.


 А потім не тільки хлопці, але й дівчата взяли участь у цікавих спортивних іграх та футбольній вікторині. Діти із задоволенням примірювали на себе роль справжніх футбольних фанатів – скандували гасла, підспівували пісні та відгадували імена улюблених футболістів.



По закінченні заходу читачі ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Великий футбольний тренер».


Немає коментарів:

Дописати коментар