пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

День інформації «І оживає дух козацький»

14 жовтня – визначна дата для українців. В цей день громадяни нашої країни відзначають чотири свята: День святої Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День захисників і захисниць України, 80-ту річницю створення Української повстанської армії (УПА).

         З нагоди цих свят та вшановуючи Героїв, які віддали своє життя за Україну, дякуючи всім тим, хто сьогодні захищає рідну землю на Сході та Півдні нашої держави, та з метою популяризації літератури і висвітлення матеріалів про історичне минуле та героїчне сьогодення України, працівники ЦДБ провели День інформації «І оживає дух козацький».

Для тих, хто захоплюється історією нашої держави, для постійних відвідувачів книгозбірні в вітрині та на абонементі оформлені книжкові виставки-інсталяції «І оживає дух козацький», присвячені найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.

          Історична бесіда «Козаки - борці за волю, за народ, щасливу долю» занурила відвідувачів в атмосферу славних героїчних часів козацької доби. Учасники здійснили подорож у минуле, дізнались чимало цікавих фактів про українських лицарів, про життя та подвиги мужніх відчайдухів, їхній побут та устрій Запорізької Січі, методи виховання та правила поведінки воїнів тощо.

         Читачі книгозбірні весело та жваво відповідали на запитання вікторини «Що ти знаєш про козаків?» та з задоволенням взяли участь у літературному лото «Козацькі таємниці»: складали з пазлів обкладинки художніх книжок та дізнавалися про українських авторів і їхні твори, присвячені козацтву.


 
        Огляд літератури  «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» познайомив читачів  з матеріалами про безпрецедентні зразки мужності та відваги, виявлені захисниками та захисницями в зоні бойових дій, з історіями про справжніх героїв, які віддали свої життя, захищаючи рідну землю та виборюючи суверенітет держави у війні з російськими окупантами.





       

Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам і захисницям сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар