понеділок, 31 жовтня 2022 р.

КНИГА ДНЯ

Хеллоуїн —  одне з найбільш популярних щорічних свят (31 жовтня), символами якого є відьма на метлі та видлубаний гарбуз з прорізаними очима та ротом, усередині якого встановлюється запалена свічка. ( Бібик С, Сюта Г. Словник іншомовних слів.-Х. : Фоліо, 2006).

Назва Хеллоуїн пов’язана з язичницьким святом Самайн, яке святкували кельти. Енциклопедія «Уорлд бук» зазначає: «Слово самайн... означає «кінець літа». Це свято вказувало на початок темної зимової пори, і його святкували приблизно 1 листопада. У VIII—IX століттях християнська церква запровадила нове свято — День усіх святих, яке відзначалося того ж дня. Англійською мовою це свято також називалося олл хелловз. Слово хеллов означає «святий». Вечір напередодні Дня усіх святих називався олл хелловз ів... і з часом його почали називати Хеллоуїн».

Один із найкращих способів відсвяткувати Хеллоуїн – це поринути у страшенно цікаву історію книжки.

КНИГА ДНЯ


 

Кокотюха А. А. Пригоди на Геловін: повісті / Андрій Кокотюха. – Х. : Фоліо, 2019. - 103 с. : іл.

Надзвичайні пригоди двох восьмикласників – Максима Білана і Дениса Черненка, які до тих пір майже не віталися, – привели до несподіваного результату: хлопці потоваришували. А подальші події ще раз довели незаперечність народної мудрості: вірний друг – то найбільший скарб. Кмітливість та вірність Максима допомогли Денису спекатися несправедливого звинувачення у пограбуванні, а наступного разу вже він, Денис, допоміг друзям уникнути неприємностей на Геловіні.

Немає коментарів:

Дописати коментар