четвер, 6 жовтня 2022 р.

Ювілярка жовтня

 


8 жовтня – 65 років від дня народження 

Галини Невінчаної  (1957), 

письменниці-краянки

 Галина Невінчана українська письменниця, художниця, журналістка, громадська діячка. Членкіня Національної спілки письменників України з 2012 року. Лауреатка міської літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького (2012).

    Письменництво пані Галини розпочалося з малярства. В 1997 році працювала художницею-ілюстраторкою  в журналі «Біла Церква: вчора, сьогодні, завтра», згодом почала писати статті. Редагувала дитячі видання товариства Червоного Хреста «Місія Добра», працювала кореспондентом газети «Юр’ївська земля», редактором часопису «Міська газета», проілюструвала кілька серій книжок для видавництва «Зелений пес» (Київ) та понад 30 видань білоцерківських авторів.  

    Дебютувала в літературі іронічним романом «Пі­вень у фрістайлі» (2008). Відгуки читачів про книгу вселили Ганні Вікторівни віру у свої сили та почати  роботу над історичною драмою.

    Авторка історичних романів «Зерна і жорна» (2010) та «Амури і конкури» (2011), збірки оповідань «Чужі вікна» (2012), сатиричного роману «Містечковий бомонд» (2012), книг для дітей «Модестова наука, або де чатує небезпека» 1-2 сезони (2017, 2020), фантастики «Перезавантаження» (2018).


Невінчана Г. Модестова наука, або де чатує небезпека. Сезон 1 / Галина Невінчана . – Біла Церква: Час Змін Інформ, 2017.- 84 с.: іл.


Час від часу в різних куточках Землі трапляються стихійні лиха. Люди навчилися їх передбачати, однак не можуть від них захиститися. Та, на щастя, стихійне лихо не таке вже й часте явище. Прикро те, що частіше за все ми самі створюємо небезпечні ситуації. Хтось не закрив каналізаційний люк, не закріпив вантаж, або не прибрав кригу на тротуарі, залишив отруйні речовини не там, де треба, не відремонтував гальма свого автомобіля. Список подібних прикладів може бути нескінченним. Нещасний випадок може трапитися й з тими, хто, нехтуючи безпекою, лізе туди, куди не треба.

Головний персонаж книги мудрий домовик Модест разом зі своїми компаньйонами вчить дітей безпечної поведінки тоді, коли вони залишаються вдома без нагляду дорослих. "День незалежності" - так починається розповідь про перший день на господарстві Оленки та Івася. Це двійко гіперактивних дітлахів наче випробовує міцність нервів справжнього господаря будинку, роблячи все, що в жодному разі робити не можна. Проте історія закінчується щасливо, а от у житті…

 

Невінчана Г. Модестова наука, або Де чатує небезпека. Сезон 2 / Галина Невінчана . – Біла Церква: Час Змін Інформ, 2020.- 80 с.: іл.



Продовження пригод домовика Модеста, кота Тимофія та Оленки з Івасем. Що роблять діти, коли залишаються вдома без нагляду старших? Ці питання завжди хвилювали батьків. Добре, якщо все мине так весело і щасливо, як у різдвяній казці «Сам удома»… Авторка хоче застерегти непосидючок від необдуманих вчинків і реальних загроз у побуті, на вулиці, в транспорті. Ця книга не лише для дітей, а й для дорослих, і рекомендується саме до сімейного читання.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар