вівторок, 22 лютого 2022 р.

Київщина моя неповторна

 22 лютого в центральній бібліотеці для дітей було проведено День інформації, присвячений 90-річчю утворення Київської області «Київщина: пам’ятки, імена, події». Протягом дня різні категорії читачів відвідали заходи, запропоновані працівниками книгозбірні.

Для семикласників БЗШ № 4 бібліотекарки Інна Кабула та Антоніна Даценко провели історичну мандрівку «Київщина: історія в деталях», під час якої читачі дізналися, що створено Київську область 27 лютого 1932 року, її площа становить 28131 квадратний кілометр, а населення близько 1,8 мільйонів осіб; про історичні та культурні події, що відбувалися на її території. Після змістовної розповіді семикласники відповідали на запитання вікторини «Вивчай і знай свій рідний край».


Краєзнавча година «Видатні земляки рідного краю» познайомила семикласників БЗШ № 11 з видатними постатями, які подарувала світу благодатна Київщина. Присутні дізналися, що нашими земляками є поетка Ліна Костенко, футболіст Андрій Шевченко, автор тексту гімну Павло Чубинський, льотчик-космонавт Павло Попович, поет Андрій Малишко.


П’ятикласники БЗШ № 11 із задоволенням переглянули відеопрезентацію «Мальовнича Київщина» та також відповідали на запитання вікторини.


На відділі обслуговування учнів 5-9 класів була оформлена книжкова виставка «Київщина моя неповторна», де була представлена література, що розкриває неповторність та багатогранність рідного краю.









Немає коментарів:

Дописати коментар