четвер, 3 лютого 2022 р.

Енциклопедичний квест «Розумними стежками»

 

З метою розширення вміння читачів користуватися довідниковими та енциклопедичними виданнями науково-природничого характеру працівники центральної бібліотеки для дітей провели енциклопедичний квест «Розумними стежками», учасниками якого стали четвертокласники БЗШ №11.

Головним завданням  розважально-інтелектуальної гри було скласти вислів із пяти частин «Вони чекають на нашу допомогу» та вгадати, про яку книгу йде мова, знайти її у фонді й прочитати закони, за якими зберігаються види рослин і тварин, занесені до «Червоної книги України».

Учні, розділившись на дві команди «Лимончики» та «Малинки», вибрали капітанів, отримали маршрутні листи й відправилися в пізнавальну мандрівку. Щоб виконати завдання квесту, необхідно було пройти 5 етапів бібліотечними стежками: «Зоологічною», «Червонокнижною», «Казковою»,  «Екологічною» та стежкою «Лікарські рослини».



 
        На «Зоологічній»  стежці учасники за описом впізнали тварину, відгадали улюблену ягоду ведмедя, в банці з-під малинового варення знайшли частину вислову. 

         Стежка «Червонокнижна» занурила дітей у рослинний світ. Вони відгадали назви весняних квітів, занесених до Червоної книги України, за першою та останньою літерами. За допомогою алфавітного покажчика книги знайшли опис цих рослин та виконали наступну частину завдання.


         

На «Казковій» стежці гравці склали  пазли з відображенням тварин та згадали назви казок, де вони були головними персонажами.


 
         Стежка «Лікарські рослини» захопила школярів своєю загадковістю. Відповідаючи на запитання вікторини «Флора України», гравці знайшли на тематичній полиці «Дивосвіт природи» частину вислову у книзі «Енциклопедія корисних та небезпечних рослин для дітей».


       
«Екологічна» стежка привела гравців до книжкової виставки  «Скарбниця природи», де вони за допомогою словника-довідника «Охорона природи» дізналися визначення слова «Екологія». В книжковому фонді за роздільником «Загальна екологія» знайшли останню частину вислову в  книзі Л.Б.Лук’янова «Основи екології».

         Четвертокласники успішно виконали завдання квесту. Склавши всі частини вислову «Вони чекають на нашу допомогу», команди гравців дізналися, що мова йде про «Червону книгу України».


 

Немає коментарів:

Дописати коментар