пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

День в календарі

14 лютого – Міжнародний день дарування книг. Активно відзначається в світі з 2012 року. Цей день можна назвати Днем закоханих у книжки.

          Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американської книжкової блогерки Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному та дітям книги. Одного разу один з трьох її синів поцікавився, чому в календарі відсутній день, призначений для безкорисливого дарування книжок? Так, завдяки дитячій допитливості, у Еммі з'явилася ідея створення свята, яке сьогодні всі знають як Міжнародний день дарування книг. Першими ініціативу багатодітної мами підтримали її знайомі блогери, друзі в соцмережах, співробітники та ділові партнери. Пізніше незвичайну ідею підхопили мешканці різних держав, і вона досить швидко поширилася світом.

У результаті, Міжнародний день дарування книг став святом для всіх, хто вміє і любить читати, розширювати свій кругозір, подорожувати у всесвіти, придумані письменниками.

У цей день, прийнято абсолютно безоплатно вручати книги, насамперед, дітям. Бо ж не кожна дитина має вдома, завдяки батькам, гарну бібліотеку, а книги допомагають розвинути інтелект, поглибити знання, виховати моральні якості.

Запрошуємо всіх небайдужих людей, меценатів, спонсорів та всіх охочих долучитися до акції! Даруйте книги з любов’ю та нехай день 14 лютого перетвориться на добру традицію – дарувати книжки, які принесуть радість та багато приємних хвилин любителям читання!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар