понеділок, 25 вересня 2023 р.

Сум Бабиного Яру

 


1941 рік. Бабин Яр. Тут сталася одна з найтрагічніших сторінок в історії України та Києва – масові вбивства в урочищі Бабин Яр у роки Другої світової війни. Трагедія стала всесвітнім символом Голокосту, нагадуванням про жахливий злочин, загальноукраїнським місцем пам’яті, де знищено близько 100 тисяч жертв упродовж 1941-1943 років.  Лише за два дні – 29 та 30 вересня 1941-го року – в урочищі Бабин Яр розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Бабин Яр перетворився на величезну братську могилу, де німецькими окупантами були закатовані представники мирного населення Києва різних національностей.

Напередодні  роковин цієї страшної трагедії 25 вересня  для семикласників гімназії-початкової школи №4 проведена бесіда-реквієм «Сум Бабиного Яру». Бібліотекарка Тетяна Бєлєнька розповіла школярам про Київ за часів німецької окупації, представила хронологію подій, які відбувалися в Бабиному Яру, озвучила масштаби трагедії та кількість загиблих, познайомила з літературою, представленою на книжковій виставці «Пекло на землі». Перегляд відеосюжету «Події епохи» дав можливість гімназистам усвідомити, наскільки жахливою була ця трагедія.


 





 

На заході звучали вірші Дмитра Павличка, Петра Осадчука, Володимира Карася у виконанні Надії Примаченко, Єлизавети Савенко, Віолетти Фоменко та Тетяни Бєлєнької.

           Наприкінці заходу  учні запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять за невинними жертвами.

Немає коментарів:

Дописати коментар