понеділок, 11 вересня 2023 р.

КПІ – 125 років

 Національний технічний університет України 

"Київський політехнічний інститут" 

носить ім'я Ігоря Сікорського

КНИГА ДНЯ

Олег Промахов «Ігор Сікорський»


 

Ігор Сікорський – піонер авіабудівництва. Він почав працювати на голому ентузіазмі, однак спромігся увійти до когорти засновників індустрії авіації. Вперше у небо він здійнявся в Києві, і поставив перші світові рекорди. Його нагороджено 80 нагородами в галузі авіабудівництва. Ігор Іванович Сікорський мав дивовижну життєву місію—поліпшувати життя людей за допомогою техніки.

Яка була улюблена дитяча книжка Ігоря Сікорського? Як Сікорський назвав найбільший свій літак? Дізнайся про життя відомого авіаконструктора та інженера, дитяча мрія якого допомогла усвідомити своє покликання та створити неймовірні винаходи, які й донині допомагають мільйонам людей.

Чому варто познайомити дитину з життям Ігоря Сікорського:

-         Насамперед, Ігор Сікорський – перший, хто почав займатися будівництвом великих літаків.

-         З книжки дитина дізнається, що в сучасних гелікоптерах використовують схему, яку винайшов Ігор Сікорський.

-         Буде корисно довідатися, де в Києві розташований дім Ігоря Сікорського, в якому він зробив свої перші винаходи.

-         Читаючи біографію авіаконструктора, дитина зрозуміє, чому Ігор Сікорський створював і випробовував свої літаки особисто.

-         Маленького читача може зацікавити те, що авіаконструктор довів неможливе і став винахідником багатомоторних літаків, існування яких доти в авіації вважали нереальним

Тому що саме завдяки Ігорю Сікорському політ на пасажирському літаку став для нас можливим.

Немає коментарів:

Дописати коментар