вівторок, 12 вересня 2023 р.

Любителям тварин

 


Відкрийте для себе світ дивовижних тварин з нових бібліотечних книжок.

Кирило Булаховський, Максим Гаврилюк «Розповіді про тварин та їх назви»

Скільки ніг у восьминога, чи існують комахи-відьми, у яких комах ідеальна талія, хто такий монстр з дев’ятьма очима, які рептилії плачуть гіркими сльозами за своїми жертвами, чи реальний птах із країни чудес, у якого звіра заборонена назва — про все це та багато іншого ти прочитаєш на сторінках цієї цікавої та захопливої книги.

Алан Тарнер «Тварини дольодовикового періоду. Велика енциклопедія»

Сьогодні на Землі мешкає близько 5000 ссавців, до яких належить і людина. Їхня еволюція, поширення та пристосування до умов життя відбувалися протягом багатьох мільйонів років. Ця книга розповість про те, як «завойовували» ссавці нашу планету, як еволюціонували від дрібних звірків до найбільших тварин планети.

Андрій Гапченко «Тварини – винахідники і будівельники»

Зводячи архітектурні споруди, людина змінила вигляд планети. Тварини не меншою мірою впливають на природний ландшафт. Щоправда, ми не завжди помічаємо результат їхньої діяльності. Чимало тварин будують собі житла, але більшість цих споруд майже непомітні серед заростей, каміння або під землею. Через те не можна по-справжньому оцінити діяльність «великих зодчих», чиї творіння часом набагато досконаліші від людських. Про те, які тварини найкращі будівельники і винахідники, і яке в них житло, дізнайтеся з книги.

Ньют Скамандер «Фантастичні звірі і де їх шукати»

Акромантула, Василіск, Кентавр, Різкопроривець, Смертефалд, Фенікс, Сфінск, Йєті…Відкривайте дикі дивовижі чаклунського світу у розкішному довіднику магічних звірів, укладеному знаменитим магізоологом Ньютом Скамандером. Це видання вважається класикою серед чарівників, охоплює надзвичайний арсенал магічних істот, від Акромантули до Шрейка, разом із десятьма різними видами драконів — усі вони чудово зображені у яскравих кольорах винахідливою Олівією Ломенек Ґілл. За допомогою довідника читачі можуть вивчати магічну фауну п’яти континентів. Видання містить передмову Дж. К. Ролінґ, написану від особи Ньюта Скамандера.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар