вівторок, 4 грудня 2012 р.

Зачаруй мене ніжною українською піснею

Олександр Довженко сказав: “Українська пісня – це геніальна поетична біографія українського народу”.  Пісня – душа народу, його святиня.
Саме пісні була присвячена музична сторінка “Зачаруй мене ніжною українською піснею”, що прозвучала для учнів 8-А та 9-Б класів школи  №11 у читальній залі центральної бібліотеки для дітей.
      “А ще нашу пісню називають солов`їною і кажуть, що саме в українців солов`ї і навчилися співати, – розповідала читачам  методист ЦДБ Тамара Антонівна Шпак, – все життя українця супроводжує пісня: від колиски до самої смерті, й у веселу та у скрутну хвилини.
       Ніжні, ліричні, жартівливі пісні звучали у виконанні Анастасії Костини та Наталки Полтавець, солісток народного вокального ансамблю “Співограй” ЦТДЮ “Соняшник”.  Учасниця проекту “Голос. Діти”, учениця музичної школи №5 (викл. Галина Білогур)  Валерія Хоменко  зачарувала слухачів своїм співом.       “Пісня народжується зі слова, яке проникає в душу кожного з нас, – зазначила ведуча, – тому гарно вплелися в музичну сторінку літературно- музичні композиції та вірші у виконанні Івана і Софії  Савіцьких, Анастасії Василюк, Насті Сліпченко,  Насті Ісаєвої та Євгенії Москальчук,   учасників театральної студії “Пролог” гімназії №1 (кер. Тетяна Яковенко).
      Так само як пісню, український народ любить гумор та жарти. Студійці Дмитро Нарожний та Владислав Тимошенко заволоділи увагою присутніх, читаючи гуморески Павла Глазового.
      Наостанок всі присутні аплодували та підспівували найменшій самодіяльній артистці Настусі  Костині, яка через пісню побажала всім “сто відсотків щастя”.      
































Немає коментарів:

Дописати коментар