пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Дзвенить струмочком рідна мова


Вихованню мовної культури та культурі спілкування серед читачів-дітей був присвячений  мовний турнір «Без мови немає народу, як сонця нема без тепла», проведений 26 лютого в Центральній бібліотеці для дітей.
Змагання двох команд шестикласників БЗШ №11, які боролися за звання «Мовні Всезнайки», проходили під гаслом «Грай - розуму добавляй!».  Мовний бій розгорнувся між дівочою командою «Перлина» та хлопчачою «Козаки». Турнір проходив у декілька етапів: він включав в себе мовну розминку, загадкове перетворення, ланцюжок ввічливих слів, фразеологічну показуху. Обидві команди  завзято брали участь в конкурсах «Не заблукай до старості у суржиковому лісі», «Українська філологіня – справжня господиня», «Хто загадку відгадає, логіку той гарну має». Особливо дітей захопив ілюзіон мовної словесності «Мова - диво-інструмент», де вони старанно складали алфавітні пазли, а потім за останніми буквами відкрили для себе ділові прислів’я: «Абетка до мудрості дорога», «Вперта праця все переможе». Змагання команд закінчилося з однаковим рахунком – перемогла дружба!
Учасники були задоволені грою, адже у результаті проведення турніру вони продемонстрували свої знання, ознайомилися із новими надходженнями галузевої літератури, отримали практику злагодженої роботи в команді і вкотре підтвердили думку, що українці – це дійсно розумна нація. Тому після свята усміхнені, розпашілі та щасливі прощалися неохоче, а бібліотекарі запрошували приходити до книгозбірні у будь-який зручний для них час.

Немає коментарів:

Дописати коментар