понеділок, 21 вересня 2015 р.

21 вересня в календарі: це цікаво знати



Найбільше в світі щастя — це мир на землі, коли на ній розквітають чарівні квіти, а люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, а діти вчаться, здобувають знання, щоб зробити наш край ще прекраснішим. Мир на землі — це найбільше благо, 
бо є тато і мама, ніхто не гине у боях, і багато радості у світі.

21 вересня люди планети відзначають 
Міжнародний день миру.


Історична довідка.
Це свято відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день  відмови від насильства та вогню. Його почали святкувати в 1982 році в третій вівторок у день відкриття чергової сесії ООН, з 2002 року святкування Міжнародного дня миру проходить кожен рік в одну і ту ж дату - 21 вересня. У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.
Невід'ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін «Дзвона миру». 



Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні красується напис: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Його подарувала Японія ООН в 1954 році. Церемонія триває приблизно 15 хвилин, в ході якої обов'язково є місце і хвилині мовчання, в пам'ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.

У рамках святкування Міжнародного дня миру 
в центральній бібліотеці для дітей 21 вересня відбувся 
захід   «Голуби – птахи миру».

До читального залу ЦДБ завітали учні  загальноосвітньої школи №11.  Завідуюча ЦДБ Олена Корнієнко провела з читачами урок миру, складовою частиною якого був майстер-клас по виготовленню птахів - символів свята. 

Діти власноруч виготовили білих голубів з побажаннями миру, а потім із задоволенням взяли участь в акції – 
дарували їх мешканцям мікрорайону Леваневського.


 «Ми українці! Ми за мир! І все, чого ми хочемо - це жити мирно в своїй вільній країні. Зі святом, друзі, з днем миру!» –  під таким гаслом пройшов бібліотечний флешмоб. 




Немає коментарів:

Дописати коментар