понеділок, 3 вересня 2018 р.

Першовересневий бібліотечний анонс


День знань – особливе свято! 
Вишиванки, повітряні кульки, море квітів і привітань, прощання з ласкавим літом і зустріч із золотою осінню.

В перший осінній день святковий настрій панував 
і в центральній бібліотеці для дітей, бо 1 вересня – 
це не лише початок нового учбового року, а ще й старт 
нового бібліотечного сезону, адже бібліотека – 
одна з перших та найважливіших сходинок дітей
 до Країни знань, книги, читання.

До Дня Знань працівники центральної бібліотеки для дітей підготували спеціальну програму 
«Першовересневий бібліотечний анонс».

Завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко привітала учнів зі святом першого дзвоника та побажала їм відкривати нові кордони знань і горизонти успіхів, ніколи не зупинятися на досягнутому і сміливо підкорювати все нові і нові вершини.


Семикласники БЗШ №11 відчули себе справжніми патріотами та краєзнавцями, ставши учасниками віртуальних круїзів країною «Моя Україна – моя Батьківщина» та містом «Біла Церква – Forever!».

Після перегляду відеороликів учні 7-А та 7-Б класів провели вибори Президента і депутатів всіх рівнів, які взяли участь у грі-пазлі «Це моя Україна», грі «Які ми?» та краєзнавчий віртуальній вікторині «Наш край легендами і славою повитий»», під час якої діти впізнавали знайомі місця культурної спадщини Білої Церкви.





Юні користувачі мандрували відділами книгозбірні під час огляду-реклами «Майже дорослі…». Познайомилися з сучасною літературою для підлітків, яка торкається важливих питань цього складного періоду, а також захопилися літературним лабіринтом «У пошуках бестселера». 

Знайомство з дитячими бестселерами проводилося у кілька турів: «Плутанина», «Дешифрувальник», «Впізнай героя за описом», «Розгадай кросворд», в яких школярі давали відповіді на запитання, що було своєрідним виходом із чергового глухого кута лабіринту.



Читачам сподобалася Кімната Казок ЦДБ – справжнє диво, створене руками подружжя художників Марфи Тимченко, народної художниці України, лауреата Національної премії ім. Т.Г.Шевченка та премії ім. Катерини Білокур; Івана Скицюка, заслуженого майстра народної творчості України та їхньої доньки Олени Скицюк. Юних білоцерківців вразив петриківський розпис трьох окремих кімнат, що, за задумом авторів,символізують три природні стихії – повітря, воду і землю.


  
Залишали юні читачі дитячу бібліотеку з думкою про те, що нинішній час постійно вимагає від них: не хочеш відстати від життя – учись! А дитяча бібліотека радо допоможе їм у цьому.

Немає коментарів:

Дописати коментар