понеділок, 18 лютого 2019 р.

Стійкі в природі – беззахисні перед людьми


18 лютого в центральній бібліотеці для дітей відбулася екологічна година «Стійкі в природі – беззахисні перед людьми», учасниками якої стали учні 2-В класу БЗШ №4 (класовод Ганна Кузан).


Бібліотекар Катерина Діденко розкрила  маленьким читайликам значення слова «природа», розповіла про Червону книгу України – анотований та ілюстрований перелік рідкісних видів, що знаходяться під загрозою зникнення на території України, і підлягають охороні.


Вона навела приклади з «Книги скарг природи» - своєрідного крику про допомогу. З її тривожної розповіді діти дізналися про те, як часом важко живеться квітам, деревам, птахам, тваринам, рибам, а також про те, що автор цієї книги – сама природа, а вони є її читачами.

Викликали  зацікавленість у другокласників ігрові екологічні задачі «Як поводитися в природі» та екологічна гра «Швидка допомога», які закріпили  їхні знання про культуру поведінки в природі, навчили їх правильно оцінювати свої вчинки та вчинки оточуючих, дотримуватись норм і правил поведінки в природі.


Зворушливо прозвучала у виконанні школярів поетична екокомпозиція «Живуть в легендах і понині живого світу дві богині».
  
Наприкінці заходу відбувся флешмоб, діти гучно  прокричали слова римського мислителя Сенеки, сказані ще в 1 ст. н. е.: «Жити щасливо і жити в злагоді з природою — 
одне й те ж саме».

Немає коментарів:

Дописати коментар