середу, 26 червня 2019 р.

Давайте знайомитись: Майкл Бонд (1926 – 2017), англійський письменник і сценарист


Популярний дитячий письменник і сценарист, володар численних нагород.

Письменник почав писати в 1945 році, відразу після закінчення Другої світової війни. 

Поєднуючи хобі з роботою телеоператора в одній з найбільших в світі телевізійних студій, Майкл Бонд представив на суд редакторської колегії своє нове творіння. Це була збірка пригодницьких оповідань про ведмежа з дрімучої глибинки далекого Перу. Він прибув поїздом на залізничний вокзал Паддінгтон, що в Лондоні. Згодом цей цікавий і винахідливий ведмежа став символом британської ментальності і золотим еталоном класичної літератури.

З пригодами Паддінгтона сьогодні знайомі діти у всіх куточках планети. Кумедні історії про веселе і ніколи не сумуюче ведмежа були переведені на 40 мов.

Після першої книги написано ще 13 творів. У 2008 році надрукована ювілейна публікація книга «Паддінгтон управляє хвилями», приурочена до 50-річчя ведмедика. Одна з останніх книг художньої літератури (серія оповідань «Паддінгтон йде за золотом») побачила світ в 2012 році. А останній написаний сценарій припав на 2014 рік, це була робота над телевізійним проектом «Пригоди Паддінгтона».

Загальний світовий тираж серії про Паддінгтона перевищує 35 мільйонів примірників. В цілому перу цього автора належать 150 творів.

У 1997 році автор отримав Орден Британської імперії за внесок у дитячу літературу.

                           Любі читайлики!

До нашої книгозбірні надійшла книжка Майкла Бонда «Паддінгтон. Найкращі пригоди» – збірка із шести найкращих оповідань про пригоди Паддінгтона. Перше оповідання «На ярмарку» розповідає про відпочинок родини Браунів на щорічному ярмарку у Хемстеді, під час якого ведмежа познайомилося із різними атракціонами; друге оповідання «Художник» розповідає про спробу Паддінгтона створити власну виставку картин та заробити трохи грошей; третє оповідання «Фруктова веселка» – про подорож до моря, смакування різнокольорового фруктового морозива; четверте оповідання «У зоопарку» – про візит ведмежати до зоопарку, знайомство зі звірами та порушення головного правила – не годувати тварин власною їжею; п’яте оповідання «Метушливий день» – про один дощовий день, який Брауни намагалися перетворити на насичений подіями та роботою; шосте оповідання «Генеральне прибирання» – про довгий день самостійного господарювання, щоб здивувати та порадувати родину Браунів.


 



Немає коментарів:

Дописати коментар