вівторок, 25 червня 2024 р.

Оберіг захиснику

Війна змінила дитинство українців, їхнє дозвілля та спілкування. Діти та підлітки подорослішали раніше. І хоча війна щодня забирає у них хвилини безтурботного дитинства, вони допомагають дорослим на тому фронті, на якому можуть принести користь.

25 червня в центральній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас із виготовлення оберегів для воїнів ЗСУ, який провела Катерина Семишкурна - викладачка образотворчого мистецтва школи мистецтв імені Якова Яциневича.



 

Обереги – прадавні символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. Вважалось, що річ, зроблена власноруч і з добрими думками, мала магічну силу, яка захищала людину у найвідповідальніші хвилини її життя, особливо від куль під час битви з ворогом.


 

Учасники майстерки зосереджено виготовляли обереги, вкладали в них частинку своєї душі, намагаючись таким чином передати захисникам і захисницям свою підтримку і турботу, та сподіваючись, що українські воїни завдяки їхнім талісманам будуть почувати себе в безпеці.






 

           Після майстер-класу всі вироби з побажаннями для мужніх воїнів: «Дорогі захисники! Дякуємо вам за захист нашої Батьківщини! Низько вклоняємося вам за вашу мужність та витримку! Ви найкращі, справжні патріоти України! Ви – наші герої! Віримо у вас, як ніколи… Повертайтесь живими і лише з ПЕРЕМОГОЮ…», -  були передані волонтерам.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар