пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Головний Закон держави

 


28 червня 1996 року прийнята перша в українській історії Конституція незалежної України, яка закріпила правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Прийняття Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Ухвалення Основного Закону назавжди закарбувало бажання українців жити в незалежній країні.

День Конституції — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня. Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції.

В рамках святкування Дня Конституції України та з метою ознайомлення користувачів-дітей з історією її створення та її основними засадами, формування у читачів правової культури та отримання знань про конституційні права і свободи, в центральній бібліотеці для дітей оформлена виставка-інсталяція «Головний закон держави», де представлена література та інформаційні матеріали, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на шляху державотворення України.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар