четвер, 19 квітня 2012 р.


                Виставка краси й душевного тепла
    
     Великдень найяскравіше та найсвітліше свято. Воно грає веселковими фарбами крашанок та писанок, гріє ніжним та теплим дотиком вербових котиків, очищує душу великодніми дзвонами та вітає всіх величальним: «Христос воскрес!».
     18 квітня в центральній бібліотеці для дітей Білоцерківської міської ЦБС відбулося відкриття виставки-конкурсу «О, писанко! Ти – символ України», що проходить вже вчетверте. Учасниками конкурсу стали учні 1-9 класів, читачі міських бібліотек.
     За традицією, свято розпочалося з благословення настоятеля української православної церкви Отця Миколая, який привітав всіх присутніх зі світлими Великодніми святами, побажав всім присутнім миру та божого благословення і зазначив, що такі чудові вироби виходять з-під рук тільки добрих та щирих душею людей.
      З привітальними словами  звернулися до учасників та гостей
в.о. директора міської ЦБС Григоренко Р.П., заступник міського голови Білоцерківської міської ради Антонюк М.А., начальник управління освіти і науки білоцерківської міської ради Петрик Ю.Ф., начальник управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Красножон П.І. Всі виступаючі зазначили, що виставка дуже яскрава, святкова, створює чудовий настрій.
      Відкриття кожної виставки дитячих робіт є подією, а Великодня виставка – це справжнє свято. Та що ж за свято без подарунків? Цьогорічний святковий настрій допомогли створити депутат Міської ради від фракції ВО «Батьківщина» Колосенко Микола Павлович та Громадська організація «Ветерани органів внутрішніх справ» міста Біла Церква. Саме з їх доброї ласки переможці та учасники конкурсу отримали подарунки.
     Але головними учасниками стали все ж таки діти. Читачі ЦДБ, учні 3-В класу ЗОШ №4(кл. керівник – Кузан Ганна Миколаївна) - Яценко Дарина, Бельський Влад, Кузьомко Аня, Татієнко Дарина, Базак Вікторія, Чижик Катя, Ковтун Олег підготували та показали гостям та учасникам виставки чудову Великодню виставу «Гордовита писанка».   
     Чудові дитячі вироби милували око всім присутнім. На особливу увагу заслуговувала персональна виставка робіт у техніці квілінг «Світ паперових фантазій» Тараса Стельмаха, учня 8 класу гімназії №1.
     Завершилось свято врученням грамот, дипломів та нагород учасникам, чиї роботи журі, під головуванням члена Спілки художників України Валерія Миколайовича Вовченка, визнало найкращими. Але окрім переможців були відзначені й інші роботи, автори яких отримали заохочувальні призи.
     Виставка функціонуватиме до 25 квітня у центральній бібліотеці для дітей, за адресою: вул.Леваневського, 55.  Завітайте! Ви точно не пошкодуєте.  






  















Немає коментарів:

Дописати коментар