пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

4 жовтня - Всесвітній день захисту тварин



Статистика невблаганна: кожну годину з лиця нашої матінки Землі безповоротно зникають три види тварин. Навіть не віриться! Кожен день відходять в історію близько 70-ти видів флори і фауни нашої планети. Біологічне різноманіття Землі неухильно скорочується величезними темпами.

Ще в 1931-му році прихильники руху захисту природи, на Міжнародному конгресі, що проходив в італійській Флоренції, враховуючи сумну динаміку розвитку відносин людини і природи, ініціювали установити щорічний  
Всесвітній день захисту тварин
який було прийнято відзначати 4-го жовтня. Дата проведення Дня тварин була вибрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, померлого 4-го жовтня 1226-го року, котрий вважається в католицькій культурі покровителем тварин.

Пропонуємо вам прочитати нові дитячі книжки, які є не лише цікавими, а й корисними, бо навчать, як прихилити серця людей до добрих, чуйних, теплих і ніжних тваринок.

Вдовиченко Г. 36 і 6 котів: вусато-хвостата історія для дітей / Галина Вдовиченко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 136 с.
 36 і 6 котів - саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко - оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів. 

Гридін С. Кігтик Ковбаско / Сергій Гридін. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 152 с.

П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення – читайте
у новій книзі Сергія Гридіна.

Найт Е. Лессі повертається додому / Ерік Найт. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 304 с.
Лессі долає сотні кілометрів, щоби вернутись до того, кого вона любить і хто на неї чекає. Йоркширський хлопчик Джо вже й не вірить у диво, але віддана колі прагне вернутися додому. Тяжкі рани, голод та численні випробування Лессі вперто долає задля того, щоб рівно о четвертій годині зустріти біля школи свого маленького господаря. Це історія вірності й любові, вдячності й самопожертви. Історія, що поновить у вашій душі дитинне зачудування світом, у якому пересічна, на перший погляд, собача доля є мірилом добра і зла, переступу й гідності.


Немає коментарів:

Дописати коментар