вівторок, 5 січня 2016 р.

Новорічно-різдвяні забави


Зимові канікули… Чи є краща пора для відпочинку й дозвілля школярів? Звичайно ж – ні, тому що новорічно-різдвяні свята одні з найбільш приємних, веселих і казкових.
 
Напередодні Різдва, 4 січня, до центральної бібліотеки для дітей завітали діти зі сходу України, щоб гарно відпочити. Завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко розповіла дітям цікаві різдвяні історії, а потім всі з задоволенням дивилися лялькову виставу «Мудрий іжак».

Коли за вікном темно і холодно,  ми живемо в очікуванні Різдвяного дива. В домівках запалюємо свічки чи святкові ліхтарики, готуємо  подарунки і сюрпризи один одному. Майстер-клас із виготовлення  подарунків провела Олена Майборода, волонтер громадської організації «Украинцы Востока»


Вона розповіла дітям про Різдвяного янгола — важливого персонажа кожної святкової історії. «Янгол символізує тепло і доброту, з якою сім'я повинна зустріти Різдвяні свята. Звичай прикрашати домівку прийшов до нас від ізраїльтян, які в такий спосіб святкували день, коли Христос зійшов на землю».

 
Майстриня  поділилася секретами  виготовлення з тканини  іграшкового Різдвяного янгола, що обов’язково принесе щастя в родини переселенців. Основа ляльки у всіх була стандартна, а оздоблення вже залежало від настрою і польоту фантазії учнів.


Діти-пересенці з задоволенням долучились до чарівної містерії виготовлення ляльки-янгола власноруч. Дорослі спочатку підбадьорювали юних майстрів, а потім і самі долучилися до створення найсимпатичнішої різдвяної ляльки.


                                          Яскраві дитячі емоції  панували на заході.  
  


Батьки були приємно здивовані маленькими сувенірами
які малеча зробила власними руками.

Немає коментарів:

Дописати коментар