вівторок, 7 червня 2016 р.

Бібліотека - територія добра і милосердя

Книга і читання в освіті, вихованні та дозвіллі дітей з обмеженими можливостями відіграють особливо важливу роль – допомагають скоріше адаптуватись в суспільстві, сприяють розвитку творчих можливостей особистості.

Центральна  бібліотека для дітей долучилася до такої необхідної культурно-освітньої діяльності серед цієї категорії дітей.
 
7 червня до ЦДБ на літні читання «Влітку книжка не відпочиває» завітали вихованці з Центру реабілітації дітей-інвалідів «Шанс». Їм було запропоновано  екскурсію книгозбірнею «Мандри книжковою країною», огляд  виставки-інсталяції «Іграшкова читальня» та виставки періодичних видань «У калейдоскопі яскравих сторінок».



 Зацікавила підлітків  ігра-подорож «Слідами літературних героїв» і загадкова вікторина «Барвистий віночок літа». Діти з задоволенням слухали уривки з казкових творів вітчизняних та зарубіжних авторів Всеволода Нестайко, Бориса Заходера, Астрід Ліндгрен, Редьярда Кіплінга, Джанні Родарі, Ганса Крістіана Андерсена, Шарля Перро та інших. 



Урок «радісного» читання не тільки захопив уяву присутніх, але й допоміг учасникам заходу відпочити та набути впевненості у власних силах.




На закінчення заходу був приємний сюрприз – лялькова вистава «Чарівна сметана» та весела дискотека. В читальній залі лунав веселий сміх, сяяли щасливі посмішки на вустах дітей, а їхні очі горіли від радості та  задоволення.



Немає коментарів:

Дописати коментар