четвер, 27 жовтня 2016 р.

28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників



День визволення України від нацистських загарбників вписаний до національного календаря сучасної України Указом Президента України 
№836 від 20 жовтня 2009 року.

Напередодні цього дня центральна бібліотека для дітей приєдналася до вшанування тих, хто забезпечив звільнення нашої держави.

27 жовтня відвідувачі ЦДБ мали змогу детальніше ознайомитися з історичними фактами про Другу світову війну та участь українців у бойових діях. Бібліотекар Антоніна Даценко надала користувачам інформацію «Український внесок в Другій світовій», розповіла про кульмінаційний результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська (13 серпня - 22 вересня 1943),  Корсунь-Шевченківська операція (24 грудня 1943 -17 лютого 1944), Львівсько-Сандомирська  (13 липня - 29 серпня 1944)  і заключна Східно-Карпатська операція (8 вересня 1944 року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28 жовтня 1944 року). Яскравим наочним доповненням до її розповіді був відеофільм «28 жовтня - День визволення України», в якому використовувалися хроніки тих подій.
  
Зацікавлено читачі слухали бібліографічний огляд про мужніх героїв-білоцерківців: Івана Трохимовича Зінченка, Василя Семеновича Ковтуна, Германа Володимировича Короткова, Олександра Даниловича Харитонова, Дмитра Тимофійовича Воєводіна, Людмилу Михайлівну Павличенко, Івана Миколайовича Бушуєва. Учасники заходу згадали і своїх рідних - учасників Другої світової війни і з гордістю розповіли про них.  

Зацікавила користувачів і публіцистична та художня література, представлена на книжковій виставці «Пам'ять героїв священна». Діти  гортали сторінки книг Василя Марченка «Фронтові розповіді», Олександра Соколова «Герої Білоцерківщини», Андрія Гудими «Сльози і пам’яті печаль», «Живуть поряд з нами герої», роздивлялися фотографії захисників та визволителів  України, ділилися враженнями.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар