пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

28 жовтня в календарі: це цікаво знати



28 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день анімації (International Animation Day).  У 2002 році французьке відділення цієї асоціації запропонувало заснувати свято на честь столітнього ювілею анімаційної технології.


Анімація вперше була представлена глідачеві 28 жовтня 1892 року. У цей знаменний день в Парижі художник і винахідник Еміль Рейно (Emile Reynaud) скликав глядачів на нове, досі ніким не бачене видовище — «оптичний театр» (theatre optique).
 Талановитий винахідник вперше публічно продемонстрував свій апарат праксиноскоп, який показував рухомі картинки. 
 Місце демонстрації було вибрано їм дуже символічно - це був «Кабінет фантастики» в залі музею Гревен. Демонстрація носила назву в дусі глибокої народної французької вуличної культури - «пантоміма що світиться», де нехитрі мальовані картинки скоювали такі ж нехитрі, але абсолютно дивовижні рухи. Звичайно ж публіка була в захваті. Зараз ми б назвали цю подію народженням прообразу сучасних мультфільмів, і саме ця дата тепер і вважається початком епохи анімаційного кіно.

Розвиток анімаційного кіно відбувався настільки швидко, що всього за одне століття людство створило величезне число прекрасних анімаційних фільмів, багато з яких стали класикою.
 На сьогоднійшій день прогрес кардинально змінив анімаційні фільми. Цифрові технології зробили анімацію більш яскравою, рухомою та обє'мною.
Міжнародний день анімації святкується в більш ніж 40 країнах світу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар