понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Хеллоуїнський сторітелінг «Нестрашні оповідки»

Свято Хеллоуїн в Україні вже міцно увійшло до календаря осінніх тематичних заходів і стало приводом для веселощів серед дітей та просунутої молоді. Для більшості українців День всіх святих не має якогось особливого символічного значення, але все ж це відмінна можливість неординарно провести час у колі друзів, побешкетувати «на законних підставах».
Тож, і наші користувачі, не зважаючи на похмуру та холодну погоду,  вирішили 31 жовтня не впадати в осінню депресію і розбавили сірі будні святкуванням веселого свята у бібліотеці. Тим більше, що вечірка у стилі Хеллоуїн обіцяла багато цікавого: нові книжки, ігри, конкурси

Захід розпочався з занурення до атмосфери свята – діти із задоволенням роздивлялися зал, прикрашений за всіма правилами гарбузом-світильником Jack-o'-lantern, свічками, кажанчиками, чорними котами та маленькими привидами. Все в інтер'єрі було дивовижним і незвичним.
                    
На початку свята усі разом згадали про символи та традиції святкування Хеллоуїну. Темі впливу цього свята на дитячу свідомість була присвячена відеопрезентація. На розгляд юних глядачів були представлені питання, як святкувати Хеллоуїн, звідки він бере свій початок, чому прийнято вбиратися у страшні костюми та прикидатися нечистю, а також точки зору на новомодне свято  психологів, дитячих лікарів, і навіть православної церкви та правоохоронних органів.

Члени читацької агенції реклами «Чародії» Уляна Кучеренко, Юлія Осовська та Вікторія Леус запросили читачів у чарівний та дивовижно захоплюючий світ казкових історій, містики та фантастики. 

Разом з дівчатками-ведучими учасники хелоуїнського сторітелінгу поринули у страшенно цікаві книжки та захоплюючі нестрашні оповідки видатних світових письменників Джоан Ролінг, Отфрида Пройслера, Туве Янсона, Кристофера Паоліні,  Сергія та Марини Дяченків, Анатолія Птицина, Марини Павленко, Марини Наумової…
 Слухаючи історії про загадкових персонажів: привидів, водяників, домовиків, монстрів, діти зробили висновки, що страшні-найстрашнючі Бабусі-Ягусі, водяні і привиди живуть лише в книжках з казками! А читати їх весело і цікаво.

А потім, як завжди на Хеллоуїн, почався час розваг. В яких тільки конкурсах та вікторинах не показали свої «сили» та «магію» читачі! Це і вміння плести павутиння, і книжкове «ворожіння», і вгадування навпомацки «чарівних» предметів, і конкурс на найголосніший крик  та найжалібніше плакання.
Учасники свята взяли активну участь в вікторині на краще знання містичних творів «Чи знаєте ви?», відповідали на  дуже цікаві, з гумором запитання про Хеллоуїн та одержували призи за вдалу відповідь. Захопилися читачі конкурсом «Поетичний подіум», за умовами якого треба було  якнайстрашніше прочитати поетичний текст, щоб слухачам було водночас моторошно та смішно.
Наші читачі дуже весело провели час в дружній компанії.
Отже, свято відбулося, осінній настрій покращився і усім юним користувачам буде що згадати про незвичні книжкові пригоди  в дитячий книгозбірні!

Немає коментарів:

Дописати коментар