вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Тобі, Біла Церкво, заквітчане місто, я серце своє віддаю


Місто Біла Церква славиться великою кількістю видатних людей. За їх особистий внесок та значні заслуги у розвитку науки, культури, освіти, охорони здоров'я, фізкультури і спорту, промисловості, будівництва, транспорту та зв'язку вони були нагороджені званнями "Герой Радянського Союзу", "Герой Соціалістичної праці", "Почесний громадянин міста" та мають звання Герой України, "Заслужений працівник (відповідної галузі, професії) України".
 17 жовтня в центральній бібліотеці для дітей відбулася презентація книжкової виставки «Тобі, Біла Церкво, заквітчане місто, я серце своє віддаю». Бібліотекар Галина Бондар протягом дня в теплому та щирому спілкуванні  знайомила юних читачів з краєзнавчими виданнями про видатних людей міста. Захід був дуже змістовним, адже саме краєзнавці, відтворюючи сторінку за сторінкою далеку та близьку історію рідного краю, доносять до сучасників об'єктивну інформацію про своїх земляків, в тому числі незаслужено забутих, про час, в який вони жили та творили.
  Під час заходу  діти дізналися про засновників Білої Церкви, перших будівельників і багатьох видатних людей, які залишили добрий слід в історії нашого чудового міста.  Запам’яталися користувачам  цікаві розповіді та легенди про  Михайла Панічкіна, військового льотчика, генерал-майора авіації; Людмилу  Павличенко, українську снайперку часів Другої світової війни;  Павла Поповича, легендарного члена першого загону космонавтів, першого українця у космосі; Григорія Ковбасюка, видатного лікаря-хірурга; Олександра Медвідя - триразового Олімпійського чемпіона, семиразового чемпіона світу з вільної боротьби.

 Цікаво пройшла й акція-реклама «Вони прославили місто», в ході якої діти знайомилися з книгами Євгена Чернецького «Історія Білої Церкви: події, постаті, життя», «Біла Цекрква. Історія та сучасність газетним рядком», Анатолія Гая «Далекі Гарнізони», Олексія Кононського «Серце хірурга», Віктора Міняйла «Вічний Іван», Анатолія Кульчицького «Як вересень уже я золотий», В’ячеслава Третяка «Джерелять пісні понад Россю»…

Немає коментарів:

Дописати коментар