вівторок, 28 лютого 2017 р.

Зустріч з краєзнавцем



2017-й рік проголошено Роком Української революції 1917-1921 років. Саме в цей період відбулася низка подій, пов’язаних з національно-визвольною боротьбою українського народу. У період 1917-1921 років Україна пережила різні форми національної державності  (УНР, Українська держава, ЗУНР), але державну незалежність втримати не змогла, її території були поділені між СРСР, Польською республікою, Королівством Румунія та Чехословацькою республікою. Але саме ці події започаткували процес формування відродження нації та державності.


Такими словами розпочав зустріч з читачами ЦДБ, учнями 9-А класу БЗШ №4 (кл. керівник Осипенко А.Р.) кандидат філософських наук, доцент кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін БНАУ,  краєзнавець, учасник бойових дій на сході України Олександр Ярмола. Він зумів пояснити складні та буремні події того часу і разом з тим зробив це доступно та зрозуміло для школярів, пов’язавши революцію сторічної давнини з сучасними подіями.


 Ну і, звичайно, дізнавшись про участь гостя у подіях сучасної війни, дев’ятикласники, особливо хлопці, не змогли оминути цієї теми. Олександр Володимирович розповідав про бойові дії під Донецьким аеропортом, своє поранення, тривале лікування в госпіталі, про бойових побратимів.


 Час сплив непомітно і, не дивлячись на серйозність та складність теми зустрічі, вона закінчилась на оптимістичній ноті з вірою в достойне майбутнє нашої  багатостраждальної Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар